School vraagt 1 euro per dag om boterhammen op te eten (B)

07.05.19
Basisschool De Vlek in Dendermonde vraagt 1 euro per dag om je kind ’s middags zijn boterhammen te laten opeten. “Nochtans moet een school het toezicht organiseren voor een hele schooldag”, zegt Jan De Groef die een boze mail stuurde naar het Informatiepunt voor Ouders en Leerlingen in het Basisonderwijs.
Deel bericht

'LeerKRACHT-aanpak geeft onderwijskwaliteit een boost'

07.05.19
Op scholen die werken met de zogenoemde leerKRACHT aanpak ontstaat binnen een jaar een lerende cultuur. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een onderzoek van Oberon en de Universiteit Utrecht. Zo’n cultuur, waarin leraren van elkaar leren en met leerlingen en schoolleiders samen het onderwijs verbeteren, kan een positief effect hebben op de onderwijskwaliteit.
Deel bericht

Opinie: Niet apart, maar samen naar school

07.05.19
De verschillende stromingen binnen het christelijke onderwijs zorgen ervoor dat kinderen in een hokjescultuur opgroeien. Dat stelt groepsleerkracht Annet Dijkstra van openbare basisschool ’t Ambyld in het Friese dorp Terwispel. Dijkstra reageert op een eerder opiniestuk van Remco Meijerink. Hij stelde dat de vrijheid van onderwijs volgens artikel 23 in de Grondwet moet worden gekoesterd.
Deel bericht

School hoeft gescheiden ouder niet te helpen

07.05.19
Scholen zijn geen partij in een vechtscheiding tussen ouders. Ze hoeven de omgangsregeling van gescheiden ouders niet te faciliteren, oordeelt de Landelijke Klachtencommissie. Wanneer de omgangsregeling niet kan worden nageleefd en wanneer de ouders daarover onderling geen nieuwe afspraak kunnen maken, moeten zij zich weer richten tot de rechter, niet de school, oordeelde de commissie.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)