Populisme direct gevolg van slecht onderwijs

09.05.19
‘Populisme is het directe gevolg van tekortschietend onderwijs.’ Dat zegt Andreas Schleiger in De Groene Amsterdammer. Hij is directeur Educatie en Vaardigheden bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling.De OESO vindt dat goed onderwijs niet meer zonder educatie in sociale en emotionele vaardigheden kan.
Deel bericht

Leraren zien geen gelijke kansen op basisscholen

09.05.19
De onderzoekers vroegen 283 leerkrachten, begeleiders en schoolleiders naar hun ervaringen. Voor kinderen uit achterstandswijken komen allerlei problemen samen. Zo is er vaak armoede en kunnen zij thuis niet bij hun ouders aankloppen als zij hulp nodig hebben. Als zij dan ook nog eens op zwakkere scholen terecht komen, wordt het voor deze kinderen alleen maar moeilijker de achterstand in te lopen.
Deel bericht

Scholen moeten leerlingen zonder vaccinatie toelaten

09.05.19
Scholen in Nederland hebben niet de mogelijkheid om kinderen zonder vaccinatie te weigeren. Ons land kent geen wettelijke veiligheidsmaatregel, zoals die in Duitsland wel bestaat. Deze kwestie is weer actueel nu er kinderdagverblijven zijn die kinderen weigeren als die niet zijn ingeënt tegen de mazelen.
Deel bericht

Middelburg gaat door met gratis fruit op basisscholen

09.05.19
Kinderen van veertien basisscholen krijgen ook de komende tijd drie dagen in de week fruit op school. Met hulp van Schoolfruit.nl en Jongeren Op Gezond Gewicht was in 2018 begonnen met het leveren van fruit aan de groepen 1 tot en met 4. Er zijn ook scholen in Middelburg die zelf al de regel hanteren dat kinderen drie dagen per week fruit mee moeten nemen.
Deel bericht

Basisscholieren in arme wijken massaal op achterstand

09.05.19
Leerlingen op basisscholen in achterstandswijken kampen massaal met problemen. Zo lopen zij achter met taal en leren, hebben ze last van concentratieproblemen en kunnen ouders hun kinderen vaak niet helpen.Bijna driekwart van het onderwijzend personeel geeft aan dat leerlingen in achterstandswijken concentratieproblemen hebben, terwijl dit in andere wijken ongeveer de helft is.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)