Op 'schoolreisje' naar Kreta

14.05.19
Zeven avonturiers uit groep 7 van basisschool CKS De Rietzanger gaan op excursie naar het Griekse eiland Kreta. De reis maakt deel uit van het unieke internationaliseringsproject 'Earth Stories', dat bedacht is door de school uit Eelderwolde. Zeven andere leerlingen bezoeken binnenkort Portugal en nog weer zeven andere klasgenoten nemen een kijkje in Polen.
Deel bericht

Ontdeklab verbindt de onderwijsvisie met de onderwijspraktijk

14.05.19
De populariteit van ontdeklabs in het onderwijs groeit. In deze inspiratieruimtes experimenteren leraren en leerlingen met nieuwe technologieën. Zelf starten met een ontdeklab? Lees erover in de handreiking ‘Ontdeklabs in het onderwijs’.
Deel bericht

Scholen uit Dordrecht zamelen zoveel mogelijk textiel in

14.05.19
Scholen uit Dordrecht doen mee aan de scholenwedstrijd om in de week van 13 t/m 17 mei zoveel mogelijk textiel in te zamelen. Dit levert de school een leuk zakcentje op. Want iedere kilo textiel is 25 cent waard. Bovendien krijgt de school met het meeste textiel nog een extra prijs, namelijk op expeditie bij het textielsorteercentrum.
Deel bericht

Dit zijn de nieuwste ontwikkelingen bij Pabo en ASB

14.05.19
Eind dit studiejaar ligt er een uitgewerkt plan van aanpak om de opleiding tot leerkracht basisonderwijs en de opleiding Social Work in één academie onder te brengen. Op die manier willen de Academie voor Sociale Studies en de Academie voor Sociale Studies in Breda inspelen op ontwikkelingen in het werkveld.
Deel bericht

Aanpak Informatiebeveiliging en privacy (IBP) vernieuwd

14.05.19
Er komt veel kijken bij het goed inrichten van informatiebeveiliging en privacy. Om scholen hierbij te ondersteunen is de Aanpak IBP ontwikkeld. Sinds 2017 hebben veel scholen in het primair en voortgezet onderwijs al gebruik gemaakt van dit online stappenplan. Sinds vandaag is de Aanpak IBP compleet vernieuwd.
Deel bericht

Zuid-Hollandse website om scholen te stimuleren hun schoolplein te vergroenen

14.05.19
Basisscholen kunnen hier tips en inspiratie vinden voor meer water en groen op hun schoolplein. De site biedt voorbeelden en ervaringen van andere basisscholen die een groenblauw plein hebben gerealiseerd, opties voor financiële steun en lespakketten voor buitenlessen. ( groenblauweschoolpleinen.nl )
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)