Leerlingenorkest maakt tour langs basisscholen

11.05.19
Dinsdag 14 mei maakt het Symfonisch Leerlingen Orkest een tour langs basisscholen in Renkum en Heelsum. Een van de doelen is om te laten zien hoe leuk het is om (samen) muziek te maken.Zeker in samenspelverband zoals in een orkest is muziek maken geweldig en leerzaam: luisteren naar elkaar, instructies volgen, tellen, de noten goed spelen en aanpassen aan het geheel.
Deel bericht

Ook op de democratische school in Den Bosch komen de regels vanzelf

11.05.19
De Democratische School De Tijd en Ruimte in Den Bosch is net iets meer dan vier maanden onderweg. Een positief oordeel van de onderwijsinspectie op zak en de eerste acht leerlingen die in alle vrijheid hun eigen weg zoeken.Het uitgangspunt is dat de leerlingen op basis van hun natuurlijke nieuwsgierigheid zelf bepalen wat ze leren. Op deze school jong en oud - 4 tot en met 21 jaar - door elkaar.
Deel bericht

Meer zeggenschap over onderwijsgeld bij de school

11.05.19
Marije van den Berg bracht de financiering van de basisschool van haar dochter in kaart. Een school is een gemeenschap. Daar moeten de belangrijke keuzes worden gemaakt. De lumpsum zelf is vrij overzichtelijk. Het is gewoon een smak geld, die gaat van OCW naar het schoolbestuur en vervolgens naar de individuele scholen. Maar al die zijpaden en zijstroompjes maken het heel onoverzichtelijk.
Deel bericht

Topscore GOED voor de Kon.Julianaschool

11.05.19
De Inspectie van het Onderwijs geeft een zeer lovend oordeel over de Koningin Julianaschool (SBO) in Culemborg. Na hun kwaliteitsonderzoek konden de inspecteurs maar één conclusie trekken: dit is gewoon een hele goede school.,Er zijn in Nederland maar twee scholen voor speciaal basisonderwijs die zowel een goed kwaliteitsoordeel als een excellentiepredicaat hebben.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)