Onderwijs aan vluchtelingenkinderen – Van uitgesproken wit naar een school ‘met een klein kleurtje’

18.05.19
Verus sprak in 2015 met bestuurders, directeuren en leerkrachten die zich voor een enorme uitdaging gesteld zagen. Hoe blikken zij nu terug op die tijd? Het is een verrijking van de schoolgemeenschap. Opvoedkundig is het helemaal niet verkeerd dat er kinderen met verschillende achtergronden op school hebben. Spelenderwijs leren ze zo hoe het zit in andere culturen en geloofsovertuigingen.
Deel bericht

2461 scholieren in Meppel worden wereldkampioen kleuren: 'Het is zo gaaf, superleuk!'

18.05.19
Wat begon als een maf idee van tien mannen in Meppel leidde vrijdagochtend tot een nieuw wereldrecord: maar liefst 2461 basisschoolkinderen probeerden tegelijkertijd een kleurplaat foutloos in te kleuren. Daarmee werd het oude record - 946 kinderen - verpulverd.Uiteindelijk bleken er 2249 kleurplaten geldig, ruim 93 procent van alle tekeningen.
Deel bericht

Leerlingen geven koning aardbevingstekeningen

18.05.19
Kinderen uit Appingedam hebben koning Willem-Alexander tekeningen gegeven, waarin zij uitbeelden wat zij voelen als er in hun omgeving een aardbeving is. Richelle Bouwman en Mayssa Venderbos uit groep 8 (OBS De Vuurvlinder ) en Giliano Pinheiro en Eline Vast (CBS De Triangel) hadden de tekeningen gemaakt. Willem-Alexander vond ze mooi en bedankte de leerlingen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)