Onjuist schooladvies achtstegroepers door foute berekening eindtoets

21.05.19
Naar schatting 1600 basisschoolleerlingen hebben een verkeerd schooladvies gekregen. Er is een fout gemaakt in de eindtoets van zo'n 20.000 leerlingen. In de meeste gevallen waar het fout is gegaan, is een te hoog advies gegeven.
Deel bericht

Je kunt weer stemmen op jouw favoriete boek

21.05.19
De stembussen van de Kinderjury zijn weer open! Dat betekent dat je kunt stemmen op jouw favoriete boek. De boeken met de meeste stemmen winnen een prijs. De boekenprijs is voor veel schrijvers belangrijk, omdat kinderen bepalen wie wint. Er is een categorie voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar en een categorie van 10 tot 12 jaar.
Deel bericht

100 jaar Onderwijsraad: balanceren tussen onderwijs, onderzoek en overheid

21.05.19
De Onderwijsraad viert dit jaar zijn honderdjarige bestaan. De afgelopen eeuw heeft de raad de regering en de Kamers bijgestaan met adviezen over het onderwijsbeleid en de wetgeving met betrekking tot het onderwijs. Hoe gaat het adviesorgaan hierbij te werk, welke invloed heeft de raad, hoe is zijn rol in de loop der jaren veranderd en hoe ziet de raad de toekomst?
Deel bericht

Kamervragen over lage schooladviezen in Noorden

21.05.19
De PvdA heeft Kamervragen gesteld over verschillen tussen de schooladviezen die Friese en Groningse kinderen in groep 8 van de basisschool krijgen. Het PvdA-Kamerlid wil van onderwijsminister Arie Slob weten hoe hij over de situatie in het noorden van het land denkt en of hij er wat tegen gaat doen.
Deel bericht

Speciale persconferentie met jullie vragen over het klimaat

21.05.19
Tijdens de actiedag van Zapp Your Planet beantwoordde weerman Peter Kuipers Munneke al jullie vragen over het klimaat. Vergaat de wereld? Wat kunnen kinderen doen? En nog veel meer. Je ziet het in de video hierboven.
Deel bericht

Welke school in jouw buurt scoort het best voor de eindexamens?

21.05.19
De cijfers over de examenresultaten worden elk jaar gepubliceerd door de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). RTL Nieuws bekeek voor elke schoollocatie hoeveel leerlingen er in totaal examen deden en welk cijfer zij gemiddeld haalden. Bij welke school in jouw buurt worden de hoogste cijfers gehaald?
Deel bericht

Stand van zaken cao-po: ‘Het kabinet moet de loonkloof dichten’

21.05.19
Leerkrachten in het basis- en speciaal onderwijs kregen vorig jaar een behoorlijke salarisverhoging, onder andere doordat de salarisschaal LA werd afgeschaft. Dat is het goede nieuws. Het slechte nieuws voor leerkrachten is dat er nog altijd een grote loonkloof is met collega’s in het voortgezet onderwijs. Die moet worden gedicht.
Deel bericht

Slob: ‘Vrijheid van onderwijs geen vrijbrief’

21.05.19
De vrijheid van onderwijs kan niet worden gebruikt als vrijbrief om leerlingen een eenzijdig beeld van onze samenleving bij te brengen. Dat benadrukt onderwijsminister Slob in reactie op vragen van Thierry Baudet (FvD) over vermeende linkse indoctrinatie door het Haagse Montessori Lyceum. Het past bij de autonomie van scholen en de professionele ruimte van leraren om eigen afwegingen te maken
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)