Prowise lanceert een uniek gratis softwarepakket voor alle scholen in Nederland

19.08.19
Prowise lanceert met Presenter 10 een uniek en gratis softwarepakket voor alle scholen in Nederland. De onderwijssoftware Presenter is zo ontwikkeld dat iedereen eenvoudig interactieve lessen, presentaties of werkstukken kan maken. Presenter 10 is speciaal ontwikkeld voor leerkrachten, docenten, leerlingen en studenten.
Deel bericht

Spelend taal leren en sommetjes maken op de staatsvrije school, maar wel voor 3000 euro per jaar

19.08.19
Twee ervaren leerkrachten nemen het heft in eigen handen. Maandag starten ze met acht leerlingen hun eigen kleine, staatsvrije school: 'Het Vasteland' in Eindhoven. Het tweetal runt ook kinderopvang 'De Schatkamer' in hetzelfde gebouw." Het is kleinschalig onderwijs, verbonden met de natuur en vrij van overheidseisen, regels en toetsen. Een school waar kinderen nog gewoon kind kunnen zijn.
Deel bericht

Lerarentekort: ‘Zij-instromers zijn druppels op gloeiende plaat’

19.08.19
Na een strenge selectie komt een zij-instromer bij een bestuur in dienst om ervaring op te doen. Het is dan de bedoeling dat zo'n zij-instromer binnen twee jaar zijn of haar PABO-diploma haalt. Maar het is en blijft een druppel op een gloeiende plaat wat betreft het lerarentekort. In de regio zijn nu zo’n twintig zij-instromers actief."
Deel bericht

Vught wilde de school niet, toch opent Misha de Vries maandag de deuren

19.08.19
Het had wat voeten in aarde maar maandag is het zover. Dan opent de ‘algemeen bijzondere’ Misha de Vries basisschool haar deuren aan de Lidwinastraat in Vught. Een school met een internationaal karakter die aanvankelijk niet welkom was in Vught. Totdat onderwijsminister Arie Slob ingreep. De Misha de Vriesschool begon in 2017 als particuliere school in Rosmalen.
Deel bericht

Recordaantal leraren gezocht: 'Ik heb nog een week om er twee te vinden'

19.08.19
De Amsterdamse schooldirecteur is niet de enige die moeite heeft met het vinden van personeel, blijkt uit cijfers van het UWV. In het tweede kwartaal van dit jaar waren er 2400 open vacatures in het basisonderwijs, en nog eens 3100 in het voortgezet onderwijs. Nooit eerder werden er zo veel leraren gezocht. Vacaturesite Meesterbaan.nl bevestigt dat.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)