Achter gesloten deuren is het niet stil

22.08.19
Nederlandse schoolklassen behoren tot de minst ordelijke ter wereld, constateert de OESO al een aantal jaar. In Nederland moet zestig procent van de leraren vaak wachten totdat het stil wordt: het gemiddelde is 28 procent. Ook op hoog aangeschreven scholen is het onrustig.Buiten het onderwijs zijn mensen zich niet zo van het probleem bewust, binnen het onderwijs rust er een taboe op.
Deel bericht

Tip voor de leraar: 'Ken je leerlingen, begin niet meteen met taal en rekenen’

22.08.19
De valkuil van leerkrachten is dat ze meteen aan het werk gaan. Ik denk dat ze eerst moeten weten wie de kinderen zijn. Daar hebben ze het hele jaar plezier van.’’ Want? ,,Als een leraar de kinderen goed kent, kan hij beter differentiëren en heeft hij minder werk.
Deel bericht

9 Tips voor een soepele start

22.08.19
Voorspelbaarheid is belangrijk. Maak duidelijk wat je verwacht. Ik deed dat vaak door in het begin samen met de klas regels op te stellen. Niet teveel, stel bijvoorbeeld vijf regels op waar iedereen zich aan moet houden. Die regels schreef ik op en de kinderen ondertekenden dat of zetten een vingerafdruk. Leef ze vervolgens gezamenlijk na.
Deel bericht

Formatiepuzzels scholen Zuid-Nederland op het nippertje rond

22.08.19
Voor leerlingen in Zuid-Nederland begon deze week het schooljaar. Op het nippertje kregen scholen de formatie rond. Ik dacht dat het rond was, maar toen kwam er nog een opzegging vlak voor de zomervakantie. PCPO Midden-Brabant en Kindcentrum Octopus proberen aantrekkelijk te zijn voor nieuwe medewerkers. Zo zet PCPO in op scholing en is er geld voor een persoonlijke coach.
Deel bericht

Nieuwe regelingen voor dit schooljaar

22.08.19
Bij de start van het nieuwe schooljaar is weer een aantal nieuwe regelingen in werking getreden voor het primair onderwijs. Hier een overzicht van de belangrijkste punten om op te letten. Zoals: De wettelijke minimumlonen zijn aangepast per 1 juli 2019. Het Reglement Participatiefonds is veranderd per 1 augustus 2019.
Deel bericht

Alle Drentse klassen starten met een leraar

22.08.19
Waarschijnlijk beginnen Drentse leerlingen aankomend schooljaar allemaal met een leraar voor de klas. De krapte die de twee onderwijsgroepen bevestigen is precies het beeld wat actiegroep PO in Actie in Drenthe signaleert. Het is vooral lastig om invallers te vinden, want de pools zijn leeg. Dus het beeld is vooral dat vacatures ingevuld zijn, maar dat er weer een probleem is bij een griepgolf.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)