Ook Sintjournaals zonder roetveegpiet: 'Er is veel vraag naar de traditionele Piet'

11.11.19
Vandaag start het Sinterklaasjournaal op NPO 3 weer, dit jaar voor het eerst met alleen roetveegpieten. Daar is niet iedereen gelukkig mee. Wie nog geen afscheid wil nemen van de zwart geschminkte Piet kan terecht bij verschillende alternatieve Sinterklaasjournaals.
Deel bericht

Deel positieve verhalen #meesterlijkberoep

11.11.19
Twee directeuren van openbare scholen in Gouda willen met positieve verhalen een beter imago geven aan het onderwijs. Het Algemeen Dagblad schrijft erover.
Deel bericht

Opinie | ‘De problemen in het onderwijs: gedrag van leerlingen en verlies van gezag’

11.11.19
Gepensioneerd leraar Peter de Vos ziet twee problemen die in de huidige onderwijsdiscussie over het hoofd worden gezien: gezagsverlies en het gedrag van leerlingen.
Deel bericht

Sinterklaasjournaal is weer op tv

11.11.19
Het Sinterklaasfeest is natuurlijk pas echt begonnen als Dieuwertje Blok er verslag van doet. Vanaf maandag is het Sinterklaasjournaal weer op televisie te zien.
Deel bericht

Tegenstanders roetveegpiet komen met eigen sinterklaasjournaal en intocht

11.11.19
Tegenstanders van de roetveegpiet hebben zich verenigd in een stichting die maandag op YouTube een eigen sinterklaasjournaal introduceert. In deze serie zijn de pieten helemaal zwart. Ook wil de groep activisten volgend jaar een alternatieve traditionele intocht zonder roetveegpieten organiseren.
Deel bericht

3 van de 10 kinderen vieren Sint Maarten

11.11.19
Op veel plekken in Nederland gaan kinderen vandaag zingend langs de deuren om snoep op te halen. Ze vieren het feest Sint Maarten. In ruil voor een liedje krijgen ze snoep.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)