De klas van meester Gijs

08.11.19
‘Ik wil later net zo’n meester worden als meester Gijs’. Het zijn de woorden van één de leerlingen van Gijs Zuidema. Het beroep van leerkracht ligt op dit moment onder een vergrootglas. Ondanks de terechte zorgen die er zijn, vinden leerkrachten het ook belangrijk om te laten zien hoe mooi hun vak is. Eén van die leerkrachten is Gijs Zuidema.
Deel bericht

Strijd om titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ barst los

08.11.19
Vandaag gaat de Week van de Mediawijsheid van start en daarmee ook de negende editie van de spannende serious game MediaMasters. 190.000 leerlingen in groep 7, 8 en de brugklas staan in de startblokken.
Deel bericht

Leerlingprestaties voor het vak Engels aan het einde van de basisschool lopen flink uiteen

08.11.19
Het peilingsonderzoek Engels einde basisonderwijs laat zien dat de leerlingprestaties van groep 8-leerlingen op het gebied van Engels uiteenlopen. De Engelse gespreksvaardigheid, maar ook de luistervaardigheid, leesvaardigheid en woordenschat verschilt aanzienlijk per leerling.
Deel bericht

Helft van scholen heeft sponsors of donateurs

08.11.19
Ongeveer de helft van de scholen krijgt geld of goederen van sponsors of donateurs. Dat staat in de Evaluatie sponsorconvenant 2015-2018.
Deel bericht

Ja, ik neem graag deel aan een van de inhoudelijke webinars over de curriculumherziening

08.11.19
Ben je benieuwd wat de curriculumherziening praktisch of inhoudelijk voor jou of jouw scho(o)l(en) betekent? Dan nodigen wij je van harte uit om deel te nemen aan een of meerdere van onze interactieve webinars. We organiseren er één per leergebied, negen in totaal dus.
Deel bericht

Rechter wijst bezwaar tegen roetveegpieten bij landelijke intocht af

08.11.19
De landelijke sinterklaasintocht in Apeldoorn kan doorgaan met alleen roetveegpieten. De rechtbank in Arnhem heeft de eis dat er ook zwarte pieten bij moeten zijn afgewezen; de gemeente hoeft de vergunning voor de intocht niet in te trekken.
Deel bericht

Basisonderwijs worstelt nog met toegevoegde waarde facility management

08.11.19
Zorgen voor een goede kwaliteit en organisatie van facility management is in het basisonderwijs vaak nog niet het geval. Dat is één van de conclusies uit het afstudeeronderzoek ‘Facility management in de schoolbanken’ van Annelinde van Bemmel.
Deel bericht

Geen meerderheid in zicht voor motie die leraren extra geld belooft

08.11.19
De motie waarmee regeringspartij D66 en oppositiepartij GroenLinks de Tweede Kamer wil laten beloven wel structureel extra geld in onderwijs te steken in de volgende kabinetsperiode, kan waarschijnlijk niet rekenen op een meerderheid.
Deel bericht

Van Engelshoven: 'Naïef om lerarentekort alleen met geld op te lossen'

08.11.19
Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs denkt niet dat het lerarentekort alleen met geld is op te lossen. De bewindsvrouw reageert daarmee op de roep vanuit de oppositie, leraren, schoolleiders en ander onderwijspersoneel om structureel geld uit te trekken om het tekort aan te pakken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)