Kinderen testen oude games: 'ik begrijp er helemaal niks van!'

18.11.19
In de plaats Schagen, in Noord-Holland, hebben kinderen dit weekend oude games getest. Ze speelden geen Fortnite of FIFA, maar Supermario, Pacman en Duckhunt. Er kwamen veel kinderen op af en die vonden het soms nog best even wennen.
Deel bericht

Blog | Waarom vliegen stoelen door de klas ?

18.11.19
In het Algemeen Dagblad van 31 oktober 2019: Stoelen die door het lokaal vliegen, klasgenootjes die elkaar aanvallen en tienerjongens die haar een langzame, pijnlijke dood toewensen: een juffrouw in Rotterdam onthult in een openhartige column hoe zij dagelijks worstelt met het speci...
Deel bericht

Onderwijs en kinderopvang gebaat bij nieuwe opleiding

18.11.19
Met de opkomst van het unitonderwijs in het basisonderwijs, zal de huidige leerkracht baat hebben bij een goede ondersteuning. Ook met de groei van het aantal Integrale Kindcentra zal de roep om hbo’ers op de groep toenemen. Met de opleiding Pedagogisch Educatief Professional aan Hogeschool iPabo worden studenten hier in twee jaar tijd voor klaargestoomd.
Deel bericht

Week tegen Kindermishandeling 2019: Leren van elkaar

18.11.19
Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem, daarom staan in de Week tegen Kindermishandeling (18 t/m 24 november 2019) de verhalen centraal van professionals, ouders en kinderen die zich geconfronteerd zagen met kindermishandeling.
Deel bericht

Subsidie Schoolleiders innovatie ontwikkelfonds PO 2020 – 2022

18.11.19
Het SIOF is in 2018 geïntroduceerd als een tijdelijke aanjaagsubsidie, bedoeld om schoolleiders in het voortgezet onderwijs in positie te brengen om daadkrachtig en duurzaam innovaties op hun school op te zetten. Aanvragen voor een SIOF-beurs kunnen vanaf 9 december 2019, 12.00 uur CE(S)T tot uiterlijk 9 januari 2020 14.00 uur CE(S)T op de website van het NRO worden ingediend.
Deel bericht

Breda | Warme lunch blijft voorrecht Internationale School

18.11.19
Leerlingen van de Internationale School in Breda krijgen een warme lunch. Daarmee zijn ze als leerlingen uniek in Breda. De rest zal zich voorlopig moeten behelpen met boterhammen die ze zelf mee naar school nemen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)