'Extra vrije dag voor kinderen met ouders in het leger'

21.11.19
Zijn Amerikaanse militairen een maand of langer van huis? Dan mogen hun kinderen een dag van school thuis blijven bij thuiskomst. Een deel van de Tweede Kamer vindt dit een goed idee en wil deze regel ook in Nederland gaan invoeren.
Deel bericht

Opinie | Drie tips om het onderwijs uit het slop te trekken

21.11.19
Het lerarentekort in Nederland neemt zorgwekkende vormen aan. Vier op de tien scholen in het basis- en voortgezet onderwijs hebben een chronisch tekort aan leraren. In het speciaal onderwijs heeft zelfs tweederde van alle scholen een tekort aan personeel.
Deel bericht

Cao-onderhandelingen in basisonderwijs afgebroken

21.11.19
De onderhandelingen over een nieuwe cao voor het basisonderwijs zijn gisteravond afgebroken. De grootste vakbond, de Algemene Onderwijsbond (AOb) verwacht dat er voorlopig geen akkoord komt.
Deel bericht

Gesprekken over cao voor primair onderwijs leiden niet tot akkoord, maar PO-Raad wil dat geld toch naar medewerkers gaat

21.11.19
De onderwijsvakbonden hebben het eindbod van de PO-Raad voor een nieuwe cao voor het primair onderwijs afgewezen. De PO-Raad is daar zeer teleurgesteld over. Omdat de PO-Raad het belangrijk vindt dat de beschikbare middelen daadwerkelijk bij het personeel terecht komen, gaat de sectororganisatie over tot een ongebruikelijke stap.
Deel bericht

'Aanpak van misbruik bij kinderen moet beter'

21.11.19
De aanpak van seksueel geweld tegen kinderen moet beter, vindt Herman Bolhaar, de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen. Volgens hem is de werkwijze nu te versnipperd, waardoor kinderen niet goed geholpen worden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)