'Merendeel van de jongeren wereldwijd beweegt te weinig'

22.11.19
Het grootste deel van de jongeren wereldwijd beweegt zo weinig dat het schadelijk is voor hun gezondheid. De Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties (WHO) meldt dat vier op de vijf jongeren tussen de 11 en 17 jaar te weinig bewegen. De organisatie luidt de noodklok en stelt dat er direct actie nodig is.
Deel bericht

‘Liegen over Sinterklaas schadelijk voor kinderen’

22.11.19
We kunnen ons allemaal wel heel druk maken om Zwarte Piet, maar dat ouders hun kroost voorliegen en bedriegen over Sinterklaas deugt ook niet, meent de Vlaamse filosoof Maarten Boudry, verbonden aan de Universiteit van Gent.
Deel bericht

Aanpak seksueel geweld tegen kinderen versnipperd

22.11.19
Seksueel geweld tegen kinderen is onvoldoende een thema bij de overheid. Dat constateert de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen in de vandaag verschenen Slachtoffermonitor seksueel geweld tegen kinderen 2017-2018.
Deel bericht

Minister Slob wil bemiddelaar voor onderwijs-cao

22.11.19
Een bemiddelaar moet de vastgelopen onderhandelingen over een nieuwe cao voor leraren in het basisonderwijs vlot trekken. Verantwoordelijk minister Arie Slob stelt voor dat de vakbonden en werkgevers met een bemiddelaar komen "die kan rekenen op wederzijds vertrouwen".
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)