Meeste scholen zetten zich in om armoede tegen te gaan

10.12.19
Leraren zijn overwegend positief over de manier waarop de school zich inzet voor kinderen die in armoede leven. Dat blijkt uit onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek.
Deel bericht

Essity: ‘Basisschooldocent belemmerd in werk door niet zindelijke leerlingen’

10.12.19
Gemiddeld zitten er in iedere kleuterklas (groep 1 en 2 van het basisonderwijs) ongeveer twee kinderen die niet zindelijk zijn. Het gevolg is dat leerkrachten gemiddeld bijna een half uur per week kwijt zijn aan het verschonen van leerlingen. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Kantar (voorheen TNS Nipo) in opdracht van het wereldwijde hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity.
Deel bericht

Slob spreekt steun uit voor gesloten Amsterdamse scholen

10.12.19
Minister Arie Slob noemt de Amsterdamse scholenkoepel, die deze week zestien scholen dichthoudt, ‘een voorbeeld voor alle scholen’. ‘Alle medewerkers zijn diepgaand aan het nadenken om oplossingen te vinden voor het acute lerarentekort.’
Deel bericht

Arme kinderen presteren slechter op school, leraren stoppen met ‘pijnlijk’ kringgesprek

10.12.19
Bijna tweederde van de basisschoolleraren heeft leerlingen in de klas die in armoede leven. Ze zien dat deze kinderen slechter presteren. Ook is 1 op de 5 leraren gestopt met kringgesprekken, omdat het ‘te pijnlijk’ is dat deze leerlingen tijdens hun weekenden of vakanties niets doen.
Deel bericht

Kabinet: Voorstellen Curriculum.nu goede basis voor kerndoelen po en vo

10.12.19
Het kabinet is tevreden over de voorstellen van leraren en schoolleiders voor een nieuw curriculum voor het primair en voortgezet onderwijs, zo laat minister Arie Slob (Onderwijs) weten in een brief die hij maandag aan de Tweede Kamer stuurde.
Deel bericht

Opinie | Leesvaardigheid is geen kwestie van boeken maar van leraren

10.12.19
Het was geen nieuws, toch is het groot nieuws: uit de internationale PISA-onderzoeken blijkt dat Nederlandse tieners weer lager scoren op leesvaardigheid. Maar liefst een kwart van de tieners is onvoldoende geletterd en de kloof in de samenleving (tussen opleidingsniveaus) wordt groter.
Deel bericht

Wonderkind (9) stopt studie TU Eindhoven na 'beschuldiging van plagiaat'

10.12.19
De 9-jarige Laurent Simons uit Amsterdam is per direct gestopt met zijn studie aan de TU Eindhoven. Hij lag op koers om als jongste ooit de opleiding Electrical Engineering te voltooien, maar vanwege een conflict met de universiteit is het anders gelopen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)