Minister Slob: ‘Heel mooi dat leraren er geld bij krijgen’

12.12.19
Minister Slob is blij dat werkgevers en werknemers in het primair onderwijs vandaag een onderhandelaarsakkoord over een nieuwe cao hebben bereikt. “Het is heel mooi dat er nu een cao-akkoord is gesloten, waardoor het onderwijspersoneel er 4,5% op vooruit gaat”, zegt minister Slob. “Fijn dat in deze cao nu ook de schoolleiders en onderwijsondersteunend personeel er geld bij krijgen.”
Deel bericht

Stelling | Succes islamscholen bewijst: onderwijsvrijheid groot goed

12.12.19
Het aantal leerlingen op islamitische basisscholen is in de afgelopen tien jaar met ruim 60 procent toegenomen. De resultaten zijn ook goed; ze scoren al vijf jaar op rij het beste op de Cito-toets.
Deel bericht

Interview | De vrijheid van onderwijs is achterhaald

12.12.19
"Ik vraag me sterk af of Artikel 23 nog gebruikt wordt op de manier waarop deze bedoeld is." Volgens emeritus hoogleraar Paul Kirschner (Open Universiteit) biedt de vrijheid van onderwijs teveel ruimte voor ondoordachte en niet-onderbouwde onderwijsinnovaties.
Deel bericht

Burgemeester en oogarts geven vuurwerkles aan Rotterdamse jeugd

12.12.19
Burgemeester Aboutaleb heeft vandaag samen met oogarts Tjeerd de Faber van Het Oogziekenhuis Rotterdam vuurwerkles gegeven aan leerlingen van de Koningin Wilhelmina School Rotterdam. Ook deelden ze vuurwerkbrillen uit aan alle aanwezige leerlingen.
Deel bericht

Cao-akkoord in basisonderwijs; 4,5 procent loon erbij, maar acties gaan door

12.12.19
Na een jaar steggelen is er een cao-akkoord in het basisonderwijs. Onder leiding van bemiddelaar Mariëtte Hamer zijn de vakbonden en de werkgevers het eens geworden over een loonsverhoging van 4,5 procent voor al het onderwijspersoneel, dus leraren, schoolleiders, onderwijsassistenten en ander onderwijsondersteunend personeel, zoals logopedisten en conciërges.
Deel bericht

Zorgen over toename cameratoezicht scholen: 'Vrijheid leerlingen in geding'

12.12.19
Op steeds meer scholen hangen beveiligingscamera's in bijvoorbeeld de kantine, bij de kapstokken of op het schoolplein. Dat blijkt uit een rondgang van het NOS Jeugdjournaal langs langs twintig basis- en middelbare scholen en betrokken instanties.
Deel bericht

Olaf Vos gaat Groninger lesmateriaal ontwikkelen als streektaalconsulent

12.12.19
Het Centrum Groninger Taal & Cultuur wil zich de komende jaren meer richten op het onderwijs en op het ontwikkelen van Gronings lesmateriaal en lespakketten voor leerkrachten.
Deel bericht

Arend van Dam schrijft het Kinderboekenweekgeschenk Mylo Freeman maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2020

12.12.19
Arend van Dam schrijft het Kinderboekenweekgeschenk voor de 66ste Kinderboekenweek en Mylo Freeman maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek 2020 zal in het teken staan van En toen? waarbij kinderen de geschiedenis induiken en werelden van vroeger ontdekken door het lezen van boeken.
Deel bericht

'Beeldvorming islamitisch onderwijs verbeterd en dat zie je terug in onderwijskwaliteit'

12.12.19
In de afgelopen tien jaar is het aantal leerlingen op islamitische basisscholen met 60 procent gestegen. Ook de kwaliteit van het onderwijs gaat omhoog. "Het bestuur is beter georganiseerd en daarmee is de beeldvorming ook verbeterd. Dat zie je terug in de onderwijskwaliteit", zegt religiewetenschapper Cok Bakker in Radio EenVandaag.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)