Ook Amsterdam wil later schooladvies om 'schrijnend ongelijke adviezen'

23.01.20
In Amsterdam krijgen leerlingen met laagopgeleide ouders twee keer zo vaak als leerlingen met hoogopgeleide ouders een schooladvies onder de score van de eindtoets. Dit blijkt uit een analyse uitgevoerd door Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS), een instituut van de gemeente Amsterdam.
Deel bericht

‘Geef mensen met bijstand baan in onderwijs’

23.01.20
Mensen in de bijstand kunnen in het onderwijs veel waardevol werk doen. Dat staat in het rapport In wat voor land willen wij werken van Commissie Regulering van Werk.
Deel bericht

Vooral meisjes willen baan in onderwijs

23.01.20
In Nederland willen meisjes het liefst in het onderwijs gaan werken. Jongens kiezen veel liever voor een baan in de ICT-sector. Dat blijkt uit een rapport van de OESO.
Deel bericht

Nog veel verschillen in schooladviezen Rotterdam

23.01.20
Er is nog steeds een groot verschil in schooladviezen aan Rotterdamse kinderen van hoog- en laagopgeleide ouders. Dat schrijft de gemeente Rotterdam in een rapport over het onderwijs in de stad.
Deel bericht

Blog | Is ons lerarentekort daadwerkelijk het probleem?

23.01.20
Op 13 januari werd het nieuws naar buiten gebracht dat veel brugklassers kampen met een achterstand. Zo is de taalvaardigheid de laatste jaren achteruit gegaan, maar er zijn ook vaardigheden vooruit gegaan, zoals presentatievaardigheden. De huidige achterstand zou te wijten zijn aan het lerarentekort.
Deel bericht

Commentaar | Een nationale blauwdruk voor het onderwijs is nergens voor nodig

23.01.20
In het onderwijs zijn nog veel problemen op te lossen, maar wie wil er een nieuwe nationale blauwdruk?
Deel bericht

Lerares Gyulizar (43) vluchtte uit Turkije, nu geeft ze les in Amsterdam

23.01.20
Gyuliar vluchtte drieënhalf jaar geleden vanuit Turkije naar Nederland. Ze stond in Turkije al 18 jaar voor de klas, toch was het best spannend toen ze voor het eerst weer een klaslokaal binnenstapte, dit keer in Amsterdam.
Deel bericht

Kamerleden beramen de nekslag voor het lerarenregister

23.01.20
De oppositiepartijen SGP en SP dienen donderdag mogelijk de nekslag toe aan het nationaal lerarenregister. In dit register zouden alle 250 duizend leraren op de basisscholen, in het voortgezet onderwijs en in het speciaal onderwijs worden opgenomen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)