Te weinig docenten basisschool Burgum: collega's middelbare school springen bij

05.02.20
Een ,,grandioos tekort’’ aan vervangende leraren nekt ook basisschool obs ‘t Partoer. De oplossing komt uit onverwachte hoek: leerlingen van groep acht krijgen volgende week les van docenten van middelbare school osg Singelland.
Deel bericht

Wonderkind Laurent Simons (10) wil in Israël studeren

05.02.20
De 10-jarige Laurent Simons uit Amsterdam, die op koers lag om als jongste ooit een bacheloropleiding te voltooien, wil zijn studie vervolgen in Israël. Dat meldt de Israëlische ambassadeur in Brussel, Emmanuel Nahshon, vandaag op Twitter.
Deel bericht

1 op de 5 reformatorische scholen tegen het homohuwelijk

05.02.20
Een relatie tussen twee personen van hetzelfde geslacht kan niet bestaan. Dat vindt 20 procent van de Nederlandse reformatorische scholen.
Deel bericht

Fontys groeit en vooral bij opleidingen tot leraar basisonderwijs en toegepaste psychologie

05.02.20
Fontys Hogeschool zag het aantal eerstejaars in het afgelopen jaar met 6 procent stijgen. Dat is ruim boven het landelijk gemiddelde van 2,8 procent. Het gaat om 11.066 studenten die vooral geïnteresseerd zijn in de opleiding tot leraar in het basisonderwijs en de opleiding toegepaste psychologie.
Deel bericht

Twee uur gym per week op school verplicht

05.02.20
Kinderen op de basisschool en in het voortgezet onderwijs moeten twee uur gym per week krijgen. Dat wordt voor scholen verplicht. Scholen zijn al verplicht om bewegingsonderwijs te geven, maar in de wet is niet vastgelegd hoeveel tijd ze daarvoor moeten inruimen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)