Coronavirus raakt kinderen nauwelijks

06.02.20
Tot nu toe heeft het nieuwe coronavirus het leven gekost aan meer dan 560 mensen. De Chinese autoriteiten melden dat bijna 30.000 mensen besmet zijn geraakt. Maar wat blijkt: kinderen hebben nauwelijks ziekteverschijnselen.
Deel bericht

Blog | Waarom onderwijsvernieuwingen vaak mislukken

06.02.20
Volgens de Staat van het Onderwijs 2019 is het aantal vernieuwingen in het onderwijs de afgelopen twintig jaar enorm toegenomen. Sinds 2001/2002 is het aanbod aan vernieuwende onderwijsvisies in het basisonderwijs met 50% toegenomen. Voor het voortgezet onderwijs is de stijging van prof...
Deel bericht

Tjeerd was al leraar van het jaar en valt nu opnieuw in de prijzen met podcasts als leermethode

06.02.20
Ruim twee jaar geleden werd hij al uitgeroepen tot Leraar van het Jaar en woensdag kreeg Tjeerd van den Elsen weer een landelijke onderscheiding. De onderwijsvernieuwer uit Best won een award, omdat hij volgens de jury als geen ander podcasts als nieuwe leermethode in het basisonderwijs onder de aandacht weet te brengen.
Deel bericht

Status, gezondheid, religie; trakteren op school is een hoop gedoe

06.02.20
Sommige scholen vonden de stress en strijd rond de traktaties zo groot geworden, dat ze de traditie compleet in de ban hebben gedaan.
Deel bericht

Kies de middelbare school in vijf stappen, begin met de feiten

06.02.20
Verstandige ouders laten zich niet van de wijs brengen door alle wervende folders, websites en praatjes van schooldirecteuren. Ze kijken eerst naar de feiten die zijn voortgekomen uit het onderzoek EW Beste scholen 2020.
Deel bericht

Wat kun je met 9 miljoen euro voor zij-instroom in de grote steden?

06.02.20
De uitdagingen die er liggen voor de zij-instroom in het basisonderwijs in de grote steden vragen om een grotere investering dan de 9 miljoen euro die minister Slob vrijmaakt. “Scholen leggen er gemiddeld 30.000 euro op bij,” vertelt Eric Westhoek (iPabo hogeschool).
Deel bericht

Friese scholengroep Odyssee moet bezuinigen

06.02.20
De Friese scholengroep Odyssee schrapt in het personeelsbestand om de begroting sluitend te krijgen. Per 1 augustus 2020 moeten er in totaal 22 voltijdbanen zijn verdwenen. “Er vallen geen gedwongen ontslagen”, zegt collegevoorzitter Roel Krijnen.
Deel bericht

Kinderen hebben helden nodig om te lezen

06.02.20
Vijftig Friese schoolklassen zijn begonnen met de actie Scoor een boek!. In Heerenveen lieten Foppe de Haan en profvoetballer Filip Bednarek zien dat voorlezen ook in 2020 goed bestede tijd is.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)