Afstandsonderwijs en opvang bijna overal geregeld, veel steun van ouders

18.03.20
Op 88% van de scholen was het afstandsonderwijs op dinsdag al (bijna) helemaal gerealiseerd. Op 11% is het nog in ontwikkeling, waarvan de meesten verwachten dit woensdag af te ronden. Slechts 1% heeft geen afstandsonderwijs gerealiseerd. Dat blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) onder 752 schooldirecteuren. Ook blijkt de opvang van kinderen van ouders met vitale beroepen veelal geregeld.
Deel bericht

Blog | De vijf stappen van Salmon voor online leren

18.03.20
Het geheelĀ online werken, leren en lesgevenĀ vergt een andere rol van de docent. Hij wordt online-instructeur, maar ook e-moderator van een aantal leergroepen. Dat vereist een andere aanpak. Er bestaan al veel ervaringen met deze vorm van leren. Denk aan gebieden waar nauwelijk...
Deel bericht

Schoolsysteem Magister overbelast

18.03.20
Het schoolsysteem Magister dat door veel scholen in het voortgezet onderwijs gebruikt wordt is woensdag overbelast. Volgens het bedrijf achter Magister is het onbekend hoe lang de problemen gaan duren.
Deel bericht

Afhaalonderwijs in kleine klasjes thuis

18.03.20
De houten banken uit de gymzaal staan voor de ingang vol met stapels boeken, iPads en opladers. Voor elke leerling is een speciaal stapeltje gemaakt.
Deel bericht

Begripvolle reacties na schrappen eindtoets: 'Dit gaat veel stress voorkomen'

18.03.20
"Een wijs besluit", noemt de PO-Raad namens basisschoolbesturen in Nederland de beslissing om de eindtoets van groep 8 te schrappen. Die zou eigenlijk vanaf 15 april worden afgenomen, maar minister Slob heeft besloten dat de toets niet doorgaat om de werkdruk voor het onderwijzend personeel te verlichten.
Deel bericht

Eindtoetsen groep 8 basisonderwijs geschrapt om coronavirus

18.03.20
Kinderen in groep 8 van het basisonderwijs hoeven dit jaar geen centrale eindtoets te doen. Dat heeft minister Slob van Onderwijs besloten om de werkdruk voor leraren te verminderen. Veel leraren zijn druk bezig met het organiseren en geven van thuisonderwijs.
Deel bericht

Monitor ICT-bekwaamheid: Grote verschillen in inzet ICT tussen leraren

18.03.20
Hoewel alle leraren verwachten in de toekomst meer ICT te gaan inzetten, zijn er grote verschillen in de manier waarop ze dat verwachten te gaan doen. Dit zorgt ook voor verschillende ontwikkelbehoeftes. Zo blijkt uit de monitor ICT-bekwaamheid leraren PO.
Deel bericht

AOb schort acties tijdelijk op

18.03.20
De AOb schort de 'derde-dinsdag acties' tijdelijk op vanwege het coronavirus. "We vinden dat de prioriteiten nu liggen bij de coronacrisis. Actievoeren is niet gepast", zegt AOb-bestuurder Tamar van Gelder.
Deel bericht

Minister: 'Vakanties worden niet korter'

18.03.20
De weken dat scholen dicht zijn, gelden gewoon als schoolweken. Dat heeft de minister van Onderwijs in onze uitzending gezegd. Kinderen leren thuis namelijk gewoon door. En dus hoeft de zomervakantie of de meivakantie niet korter te worden.
Deel bericht

Gesteggel over eindtoets basisonderwijs: laten doorgaan of niet?

18.03.20
Gaat de eindtoets in het basisonderwijs (vroeger de Cito-toets) dit jaar gewoon door? Minister Slob en de basisscholen zijn het er nog niet over eens, melden ingewijden aan RTL Nieuws.
Deel bericht

Peiling | 2,3 procent van de leerlingen krijgt nu opvang op de school

18.03.20
2,3 procent van de leerlingen krijgt nu opvang op de school. Dit blijkt uit de eerste resultaten van een peiling onder schoolbesturen van de PO-Raad. Wel verwachten schoolbesturen dat dit percentage nog zal oplopen, onder andere door de verruiming van de regeling waardoor nu ook kinderen van 1 ouder met een vitaal beroep recht hebben op opvang.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)