De Koningsspelen gaan niet door

16.03.20
De Koningsspelen gaan dit jaar niet door. Op vrijdag 17 april zouden kinderen samen gaan sporten, maar dat vindt de organisatie vanwege het corona-virus niet verstandig.
Deel bericht

Je moet sociaal contact vermijden, maar mogen kinderen nog buiten spelen?

16.03.20
Het openbare leven in Nederland is voor een belangrijk deel tot stilstand gekomen nu horeca en scholen gesloten zijn en veel mensen vanuit huis werken. Ondertussen adviseert het RIVM "sociale onthouding". Wat mag er allemaal nog wel en niet? De NOS krijgt er veel vragen over. Dit zijn de meest gestelde.
Deel bericht

Waarom de kinderopvangcentra en scholen nu ineens wél dicht zijn

16.03.20
Premier Mark Rutte meldde donderdag dat de scholen gewoon zouden openblijven, om verdere ontwrichting van de maatschappij te voorkomen. Drie dagen later stond het kabinet daar ineens anders in en werden de scholen tóch voor drie weken gesloten. Waarom is dat standpunt in zo'n korte tijd veranderd?
Deel bericht

Leerlingmonitor: grote verschillen tussen leerlingen in digitale geletterdheid

16.03.20
Tussen leerlingen van hetzelfde opleidingsniveau bestaan grote verschillen in digitale geletterdheid. In elke klas zitten zowel heel vaardige als veel minder vaardige leerlingen. Nu digitale geletterdheid mogelijk onderdeel wordt van het curriculum, staan leraren voor de ingewikkelde taak met die le...
Deel bericht

Scholen nauwelijks voorbereid op onderwijs op afstand

16.03.20
Het kabinet neemt opnieuw drastische maatregelen om de verspreiding van het corinavirus in te dammen. Scholen, horeca en sportclubs moeten tot 6 april (gedeeltelijk) dicht. Maar de scholen hebben een probleem: hoe digitaal ze ook zijn, onderwijs op afstand kunnen ze vaak niet aanbieden.
Deel bericht

Scholen dicht: het wordt een rommeldagje maandag

16.03.20
Onderwijsstichtingen in Limburg hadden zich al goed voorbereid op het besluit dat hun scholen gesloten gaan worden. (Basis)onderwijsstichting Movare in Kerkrade bijvoorbeeld: „Commotie verwachten we niet. Maar het wordt maandag wel een rommel- en chaosdagje.”
Deel bericht

'Drie weken niet naar school betekent niet drie weken vakantie'

16.03.20
Dat de scholen de komende drie weken dicht zijn, betekent niet dat kinderen vakantie kunnen gaan vieren. Dat zegt de PO Raad. De sectororganisatie voor het primair onderwijs zegt dat scholen hard werken aan manieren om onder deze omstandigheden toch een vorm van onderwijs te kunnen geven.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)