Scholen en PO-Raad samen aan de slag met ‘Anders Organiseren’

26.05.20
‘Hoe kan er een kwaliteitsverbetering gerealiseerd worden door het onderwijs flexibel te organiseren?’, ‘Op welke wijze kunnen we onderwijs met de inzet van vakdocenten versterken?’ en ‘Hoe kan het onderwijs vakoverschrijdend georganiseerd worden, waarbij taalontwikkeling een belangrijke factor is?’ Dit zijn de eerste drie innovatievragen Anders Organiseren die van start zijn gegaan.
Deel bericht

99 onderwijs- en opvangmedewerkers besmet met Covid-19

26.05.20
Een relatief kleine groep leerkrachten en medewerkers van de kinderopvang in Nederland heeft Covid-19, zo blijkt uit cijfers van het RIVM na drie weken testen. Dat geeft vertrouwen, hoopt vakbond AOb.
Deel bericht

Heerlijk, dat thuisonderwijs, zeggen sommige ouders. Kunnen we daar niet mee doorgaan?

26.05.20
De scholen zijn weer begonnen en menig ouder zal daar blij mee zijn. Al zijn er ook ouders die hun kinderen juist zagen opbloeien met al die lessen aan de keukentafel. Waarom zijn de mogelijkheden voor een-op-een onderwijs zo beperkt?
Deel bericht

Erehaag voor juf Gea (48) die omkwam bij gezinsdrama Made: 'Ze was echt de beste juf'

26.05.20
”Ze was echt een hele aardig juffrouw”, begint een van haar leerlingen. ”Ik moet de hele tijd denken aan alle dingen die we samen gedaan hebben”, vertelt een ander. Leraren, kinderen en hun ouders hebben maandagmiddag de 48-jarige omgekomen basisschooljuf Gea Godwaldt herdacht met een erehaag. Gea overleed op 15 mei bij een familiedrama in het Brabantse dorp Made.
Deel bericht

Alle informatie over subsidie voor extra ondersteuning nu online

26.05.20
Alle informatie over het aanvragen van de subsidie voor inhaal- en ondersteuningsprogramma’s vanwege leer- en ontwikkelachterstanden, staat sinds vandaag online. De eerste subsidieaanvragen zijn mogelijk vanaf 2 juni.
Deel bericht

Duizenden kinderen tussen de 6 en 12 jaar hebben gestemd op hun favoriete boek

26.05.20
Duizenden kinderen tussen de 6 en 12 jaar hebben gestemd op hun favoriete boek tijdens de Kinderjury Stemweek van 11 t/m 17 mei. Alle kinderen in Nederland mochten na weken thuiszitten en boeken lezen hun stem laten horen om te bepalen wat het beste boek is van alle kinderboeken die in 2019 zijn verschenen.
Deel bericht

Onderwijspersoneel bezorgd over volledige scholenopening

26.05.20
Leraren en ondersteuners op basisscholen hebben grote twijfels bij het kabinetsbesluit om de scholen vanaf 8 juni volledig te openen. Eenderde steunt het besluit, terwijl 69 procent liever de huidige situatie met halve klassen had doorgezet.
Deel bericht

Tieners worden gewaarschuwd tegen online kinderlokken

26.05.20
Het was maandag de Dag van het Vermiste Kind en AMBER Alert, het het landelijke vermiste kinderenalarm, lanceerde op deze dag een internationale preventiecampagne tegen digitaal kinderlokken. Dit doet de organisatie in samenwerking met de Nederlandse politie en de Europese politiegroep voor vermiste personen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)