Kabinet stelt 50 miljoen euro beschikbaar voor verduurzamen school- en sportgebouwen

29.05.20
inister Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) neemt maatregelen om de bouw in Nederland op gang te houden, ook tijdens de coronacrisis. Met een investeringsimpuls van 50 miljoen euro wil het kabinet investeren in duurzame renovatie en onderhoud van schoolgebouwen in het funderend onderwijs en sportaccommodaties.
Deel bericht

ChristenUnie blij met extra bescherming bestaande scholen

29.05.20
Meer ruimte voor nieuwe scholen. De Tweede en de Eerste Kamer gingen akkoord met een wet van minister Slob (Onderwijs) die dat mogelijk maakt. ChristenUnie-Kamerlid Bruins is vooral blij met de extra bescherming die de wet biedt aan bestaande christelijke scholen.
Deel bericht

Honderden scholen in Zuid-Korea weer dicht

29.05.20
Meer dan tweehonderd scholen in "hoogrisicogebieden" in Zuid-Korea moeten daags nadat zij voor het eerst weer onderwijs op locatie aanboden de deuren weer sluiten, melden internationale media. De beslissing volgt na de grootste stijging van het aantal besmettingen in bijna twee maanden tijd.
Deel bericht

Opinie | Het lerarentekort treft de zwaksten het hardst

29.05.20
Onbevoegden mogen van de overheid voor de klas staan om het lerarentekort op te vangen. Volgens docent Mohammed Guellaï is dat vooral symptoombestrijding.
Deel bericht

Passend onderwijs: zorg beter georganiseerd, maar ook betere facilitering en duidelijkere doelen nodig

29.05.20
De invoering van Passend onderwijs in 2014 heeft de organisatie van de ondersteuning van leerlingen verbeterd. Bij leraren en ouders zijn de verwachtingen die de invoering van Passend onderwijs heeft gewekt na 5 jaar niet waargemaakt. De overheid kan meer helderheid bieden over de doelen en gewenste langetermijnontwikkeling. Dat zijn enkele conclusies van de Evaluatie Passend onderwijs.
Deel bericht

Protocol basisonderwijs beschikbaar

29.05.20
Het protocol voor het volledig openstellen van de basisscholen is beschikbaar. Graag hadden wij het protocol begin deze week gepubliceerd. Maar de praktijk was wederom weerbarstig: voor het maken van een veilig protocol was het advies van het Outbreak Management Team (OMT) noodzakelijk.
Deel bericht

Lerarentekort groter dan verwacht: schoolbesturen Almere en Utrecht presenteren plannen aan minister Slob

29.05.20
Gisteren hebben de schoolbesturen uit Almere en Utrecht hun noodplannen voor de aanpak van het lerarentekort aan minister Slob gepresenteerd. Naast deze noodplannen is ook het plan voor de middellange en lange termijn aanpak van het lerarentekort digitaal aangeboden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)