Publiek geld mag niet naar particuliere scholen

09.06.20
Het is wettelijk verboden om geld voor publiek bekostigd onderwijs over te hevelen naar particuliere scholen. Dat benadrukt minister Slob.
Deel bericht

Alle scholen weer normaal open? ‘Dat is een wensdroom’

09.06.20
Niet alle scholen zijn maandag weer volledig opengaan. Door de combinatie van leraren­tekort en coronavirus zijn er te weinig leerkrachten.
Deel bericht

Groepsgrootte basisonderwijs daalt verder

09.06.20
De groepsgrootte in het basisonderwijs daalde vorig jaarlicht tot 22,6 leerlingen. De leerling-leraarratio bleef vrijwel gelijk. Kleinere groepen kan als positief gezien worden, maar een ideale groepgrootte bestaat niet.
Deel bericht

School weer open, maar zonder papa en mama in de klas: ‘Rustiger voor de kinderen zo’

09.06.20
Tess van vijf en Lisa van negen kruipen nog even bij papa op de knie. Zo meteen mogen ze hier in Alphen weer écht naar school. Niet twee daagjes in een halve klas, maar de hele week met z'n allen. Het basisonderwijs versoepelt deze maandagochtend verder.
Deel bericht

‘Leesvaardigheid jongens blijft achter’

09.06.20
Gijsbert Stoet, hoogleraar psychologie aan de universiteit van Essex, ziet het elke dag om zich heen: de campus is steeds meer het domein van meisjes. „Jongens zijn in de minderheid”, zegt hij aan de telefoon.
Deel bericht

Onderwijsraad: Gerichte investeringen in onderwijs nodig voor jonge generaties

09.06.20
De Onderwijsraad roept op om juist in coronatijd gericht te investeren in onderwijs. Dat is cruciaal om uit de crisis te komen. De Onderwijsraad komt daarom in een advies met een beleids- en investeringsagenda voor de komende jaren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)