Spanje bereidt zich voor op komend schooljaar met kleinere klassen

12.06.20
Het Ministerie van Onderwijs in Spanje bereidt zich voor op het volgende schooljaar. Een van de belangrijkste maatregelen is dat kinderen onder 10 jaar samen in kleinere klassen zonder minimale afstand en zonder verplicht masker les krijgen
Deel bericht

Blog | Het dyslectische drama

12.06.20
Onlangs verscheen er op Twitter een hartenkreet van een lerares die zich kwaad maakte over een nascholingscursus voor haar onderbouwcollega’s. Hierin werd uitgelegd dat je kinderen niet te vroeg moet leren lezen, want anders worden er verkeerde verbindingen in de hersenen gelegd en ku...
Deel bericht

Tienduizenden handtekeningen om racisme verplicht te behandelen op scholen

12.06.20
Een petitie om het behandelen van racisme verplicht te stellen op basis- en middelbare scholen is in ruim een week al bijna 40.000 keer ondertekend. De initiatiefnemers mikken op minimaal 50.000 handtekeningen, zodat de petitie als burgerinitiatief op de agenda gezet kan worden van de Tweede Kamer.
Deel bericht

Onderwijs na de coronacrisis: wat gaat er veranderen?

12.06.20
Door de coronacrisis werden alle sectoren in het land platgelegd, ook het onderwijs. Waar leerlingen en scholieren eerst van maandag tot en met vrijdag onderwijs volgden op locatie, bleven zij door de lockdown thuis. Leraren en docenten moesten ineens de omschakeling maken naar online lesgeven. Hoe ziet het onderwijs er de komende tijd uit? En gaat dit bijdragen aan een verandering in het onderwijssysteem en de manier van lesgeven?
Deel bericht

Vacaturesite SchoolpleinNoord gaat lerarentekort te lijf

12.06.20
De komende jaren wordt in Groningen, Drenthe en Friesland een lerarentekort van 600 leerkrachten verwacht. Hoog tijd voor actie, vinden de schoolbesturen en pabo’s Hanzehogeschool Groningen en NHL Stenden (Emmen, Groningen en Leeuwarden). Ze beginnen een vacaturesite die zaterdag live gaat.
Deel bericht

Stortvloed aan kritiek op lesopdracht voor groep 4: ‘Niet de bedoeling om te discrimineren’

12.06.20
Een onderwijsplatform van schoolbegeleidingsdienst CED-Groep kreeg een stortvloed aan kritiek over zich heen nadat op sociale media een lesopdracht over George Floyd en racisme verscheen. Het zogeheten begeleidingsprogramma ‘Nieuwsbegrip’ wordt op grote schaal beticht van het ‘indoctrineren van kinderen met eenzijdige lesgeving’. CED-Groep laat weten te werken aan een nieuwe opdracht.
Deel bericht

Ongeoorloofd verzuim doorgeven

12.06.20
Nu de scholen in het basisonderwijs en speciaal (basis)onderwijs weer volledig zijn gestart en leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs weer zoveel als mogelijk naar school gaan, wil de PO-Raad benadrukken dat het belangrijk is om ongeoorloofd verzuim weer te melden bij DUO.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)