Lessen Toekomstkunde nu ook voor groep 3 en 4

23.09.20
Het Wereld Natuur Fonds brengt sinds september 2019 wekelijks lesmateriaal uit voor groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs onder de naam Toekomstkunde. Nieuw dit schooljaar is een aanbod voor groep 3 en 4: Toekomstkunde Junior. Leerkrachten kunnen ieder kwartaal een set met 5 lessen over Nederlandse natuur en duurzaamheid downloaden. De eerste herfst-lessen zijn nu gratis beschikbaar.
Deel bericht

Nationale Kraanwaterdag in teken van slim omgaan met water

23.09.20
Wat weten kinderen eigenlijk van kraanwater? Best veel, blijkt uit een enquête in het kader van Nationale Kraanwaterdag die vandaag plaatsvindt. Kinderen vinden een slimme omgang met water belangrijk en worden opgeroepen hiervoor ideeën in te sturen.
Deel bericht

Nieuwe leerlijnen moeten bijdragen aan digitale geletterdheid in het onderwijs

23.09.20
Digitale geletterdheid in het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs zijn belangrijk voor het toekomstperspectief van leerlingen. Daarom heeft Christa Klop bijgedragen aan het opstellen van drie nieuwe leerlijnen ten behoeve hiervan.
Deel bericht

Remedie voor gebrekkige leesvaardigheid basisscholen: lezen, lezen, lezen

23.09.20
De leesvaardigheid van Nederlandse basisschoolleerlingen neemt af en dat baart deskundigen grote zorgen. Als een kind niet kan lezen, begrijpt het de rest van de opdrachten ook niet, zeggen zij. De oplossing? Lezen, lezen, en nog eens lezen. Maar is daar nog wel genoeg aandacht voor op basisscholen?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)