Merendeel leerkrachten niet blij met snotneusbesluit

24.09.20
Twee derde van het personeel in het primair onderwijs vindt het onverstandig dat verkouden kinderen naar school komen. Een derde vindt het prima. Leerkrachten vrezen vooral dat klassen vaker naar huis moeten door het snotneusbesluit. Want personeel dat verkouden is, mag niet naar school.
Deel bericht

Meer investeringen in tijd en geld nodig om kansenongelijkheid te verminderen

24.09.20
Leraren van scholen in achterstandswijken maken zich grote zorgen dat zij niet over voldoende financiële middelen beschikken om achterstanden – mede veroorzaakt door de COVID-19 maatregelen – te kunnen wegwerken. Gericht investeren in het aanpakken van onderwijsachterstanden kan helpen toekomstige inkomensongelijkheid te verminderen. Dit blijkt uit het rapport ‘Ieder kind een kans!
Deel bericht

Nieuwe ronde subsidieregeling watertappunten van start

24.09.20
Deze week woonde minister Van Nieuwenhuizen de landelijke opening van Nationale Kraanwaterdag bij op OBS de Taaltuin. Dit jaar werken alle 10 Nederlandse drinkwaterbedrijven hieraan mee. Vandaag staat volledig in het teken van ‘Slim omgaan met kraanwater’ en ruim 7.000 basisschoolklassen en bso-groepen gaan hier vol enthousiasme mee aan de slag.
Deel bericht

Blog | Waarom doelgericht handschriftonderwijs noodzaak is

24.09.20
Thuis dekte ik als kind regelmatig de tafel. Een mes en vork aan iedere kant van een bord, eerst willekeurig, maar al gauw leerde ik dat de messen rechts hoorde en de vorken links. Behalve bij mijn vader, hij was en is linkshandig. Thuis groeide hij linkshandig op, om vervolgens ...
Deel bericht

Kinderombudsvrouw: passend onderwijs moet beter

24.09.20
Kinderen die op een gewone school extra hulp nodig hebben, krijgen die niet altijd, blijkt uit een onderzoek van de Kinderombudsvrouw onder 184 kinderen. Het gaat om kinderen met meervoudige of complexe ondersteuningsbehoeften, die passend onderwijs moeten krijgen. Maar ze zeggen dat docenten nog te weinig weten wat ze nodig hebben. Ook merken ze dat docenten niet veel tijd voor ze hebben en dat het in de klassen vaak onrustig is.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)