'Hup Herman!' en 'Uit elkaar' winnen belangrijke boekenprijzen

30.09.20
De belangrijkste boekenprijzen van het jaar zijn uitgereikt. Het boek Uit elkaar van schrijfster Bette Westera is gekozen als beste kinderboek, en illustrator Yvonne Jagtenberg maakte de beste tekeningen voor het kinderboek Hup Herman!.
Deel bericht

Tientallen coronaclusters in scholen

30.09.20
Het RIVM heeft vanaf 1 juni tientallen coronaclusters in scholen geregistreerd. Dat blijkt uit de jongste technische briefing die RIVM-directeur Jaap van Dissel aan de Tweede Kamer gaf.
Deel bericht

Ventilatie bij meer dan de helft van de Friese scholen niet op orde

30.09.20
Op uiterlijk 1 oktober moeten basisscholen en scholen in het voortgezet onderwijs hun personeel en leerlingen laten weten hoe het er met de ventilatie voor staat. Op basis van die informatie wordt gekeken of een school alles goed op orde heeft of dat er wijzigingen moeten komen.
Deel bericht

Meer ondersteuners, minder directieleden in primair onderwijs

30.09.20
De personeelssamenstelling in het primair onderwijs is volop in ontwikkeling. Het aantal onderwijsondersteuners steeg tussen 2014 en 2019 met ruim 30 procent, terwijl het aantal personen in een directiefunctie met meer dan 10 procent daalde.
Deel bericht

Opinie | Laten kinderen én leraren weer boeken gaan lezen

30.09.20
Een kwart van onze leerlingen met een normale intelligentie kan aan het eind van de basisschool niet goed lezen: 25 procent is functioneel analfabeet. Op de helft (!) van het aantal basisscholen is het taalonderwijs niet op orde. Uit de rapportages van de Onderwijsinspectie blijkt dat leerlingen volstrekt onvoldoende worden toegerust voor de toekomst.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)