Meer dan helft leraren wil snotterende kinderen niet op school

02.10.20
Kinderen met een loopneus mogen sinds 2 weken weer naar school. Dat lijkt misschien geen groot probleem, maar leraren maken zich zorgen. Als zij namelijk verkouden worden, zorgt dat voor massale lesuitval. "Dan is de ellende niet te overzien."
Deel bericht

'Verbeteren ventilatie op honderden scholen gaat nog maanden duren'

02.10.20
De vereniging van leveranciers van ventilatie- en filtersystemen (VLA) verwacht niet dat scholen deze winter al zullen zijn voorzien van goede ventilatiesystemen. Ook is het budget, dat door het kabinet wordt uitgetrokken, onvoldoende. Dat zegt VLA-voorzitter Wouter Wijma.
Deel bericht

Steeds meer kinderen wonen in samengesteld gezin

02.10.20
Het aantal kinderen jonger dan 18 jaar dat minstens één stiefouder, stiefbroer of -zus of halfbroer of -zus had, is in twintig jaar toegenomen met bijna 180.000. Dat meldt het Centraal Bureau van de Statistiek.
Deel bericht

Commentaar | Begrijpend lezen drijft kinderen in de armen van Netflix, Instagram en hun telefoon

02.10.20
De tekst van dit commentaar is voor een op de vier jongeren echt niet te volgen. Dat kan natuurlijk aan de auteur liggen, maar het is helaas een feit dat een kwart van de kinderen aan het eind van de basisschool nog steeds niet goed kan lezen. Dat komt volgens de ­onderwijsinspectie doordat het taalonderwijs tekortschiet.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)