Chemie in de klas

10.10.20
Hoe leer je kinderen iets over wetenschap? Ik ging met mijn pipetjes, peper en heel veel glitter naar de Jonge Onderzoekers om hen te leren hoe je vuil afstoot. En ik kwam met goud glinsterende gympen weer thuis.
Deel bericht

Ouder personeel komt vaker langdurig thuis te zitten

10.10.20
Het aantal wia-uitkeringen, voor mensen die twee jaar of langer ziek zijn, is sinds 2014 in het basisonderwijs met 37 procent gestegen tot 5.400 werknemers in 2018. Het merendeel hiervan is 55 jaar of ouder.
Deel bericht

Voor tientallen leerkrachten in het basisonderwijs is de afgelopen weken geen vervanging gevonden

10.10.20
Met acht lesweken op de teller is het na vandaag herfstvakantie. De afgelopen periode was voor leraren, leerlingen en ouders spannend. Mondkapjes in school: ja of nee? En houd je je kinderen thuis als ze een snotneus hebben? Bij klachten laten testen, maar heeft iedere klas dan wel een leerkracht? Want dat lerarentekort was er ook nog.
Deel bericht

'Schoolverlichting' nu ook in Leeuwarden: "Yoga integreren in het basisonderwijs"

10.10.20
Dit weekend begint op Club Yoga in Leeuwarden de opleiding 'schoolverliching', in samenwerking met de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Eigenaar Johan Noorloos heeft zelf voor de klas gestaan en wist dat hij ooit yoga op school wilde brengen. Hij en zijn team leiden yogadocenten op in het leger, bij de politie en het bedrijfsleven. Maar het mooiste is om bij de kinderen te beginnen, vindt hij.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)