Handreiking schooladvisering

12.10.20
Op deze themapagina vind je de handreiking schooladvisering. Actuele inzichten uit wetenschap en praktijk komen hierin samen en vormen een praktisch document voor leerkrachten, intern begeleiders en schoolleiders. Ook vind je er inspirerende praktijkvoorbeelden van scholen die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de handreiking.
Deel bericht

Spelregels sponsoring op basisscholen en middelbare scholen

12.10.20
Het sponsorconvenant voor het po en vo is vernieuwd. De afspraken in het sponsorconvenant zijn er om scholen te helpen bij het nemen van zorgvuldige en transparante beslissingen bij het aangaan van sponsorovereenkomsten. Om scholen hierbij verder te ondersteunen hebben het ministerie van OCW, onderwijsorganisaties en belangenorganisaties een factsheet sponsoring ontwikkeld met een checklist.
Deel bericht

[EduAd] Online methodeoriëntatiemiddag Tools voor rekenen

12.10.20
Rekenonderwijs is een belangrijke pijler van de dagelijkse lespraktijk. Er zijn verschillende rekenmethoden op de markt, die hun eigen insteek kiezen en accenten leggen. Het is van belang om een methode te kiezen die goed aansluit bij de doelstellingen van je school en de persoonlijke voorkeuren van jou en je collega's.
Deel bericht

Meester Ewoud van der Weide van basisschool It Bynt is verkozen tot ‘Duurzaamste Docent’

12.10.20
Doe maar gewoon, dan doe je al duurzaam genoeg – het zou het motto kunnen zijn van Ewoud van der Weide. ,,Ik ben niet een typische wereldverbeteraar, die alleen maar biologisch eet en elektrisch rijdt hoor’’, zegt hij lachend. Maar hij is natuurlijk niet voor niets uitgeroepen tot Duurzame Docent 2020, een prijs die vanavond officieel wordt uitgereikt in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)