Daniel geeft geschiedenisles met 70 Lego-poppetjes

22.10.20
De leerlingen van groep 8 van basisschool De Peppelaer in Haarlem krijgen geschiedenisles aan de hand van Lego-figuren. Hun meester, Daniel Ponsen, is gek van het speelgoed en ook van geschiedenis. Daarom heeft hij de twee gecombineerd en een heuse tijdlijn met meer dan 70 Lego-poppetjes van belangrijke personen uit de geschiedenis nagemaakt.
Deel bericht

‘Helft basisschoolleerlingen niet gemotiveerd om thuis te werken’

22.10.20
Kinderen zijn bij het maken van schoolwerk thuis minder gemotiveerd dan de meeste ouders denken. Acht van de tien ouders denken dat hun kind thuis met plezier aan de slag gaat, terwijl de helft van de basisscholieren in een onderzoek zegt daar weinig zin in te hebben en driekwart van de leerlingen liever op school dan thuis onderwijs wil volgen.
Deel bericht

Doorbraak in de verdere flexibilisering van de lerarenopleidingen

22.10.20
Het ministerie van OCW, de Vereniging Hogescholen en VSNU tekenden op 12 oktober een samenwerkingsovereenkomst voor flexibelere lerarenopleidingen. Door te investeren in de verdere flexibilisering van lerarenopleidingen verwachten lerarenopleidingen beter aan te sluiten op eerder opgedane kennis en ervaringen van aankomende leraren en op de beroepspraktijk.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)