Wereldwijd onderzoek: digitale vaardigheden sleutelrol bij leren, meedoen en kansen benutten

18.11.20
Uit 110 studies in 64 landen blijkt dat digitale vaardigheden een sleutelrol spelen bij het leren, het participeren en het benutten van kansen door kinderen en jongeren.
Deel bericht

Schrijfster Bette Westera maakt Kinderboekenweekgeschenk 2021

18.11.20
Bette Westera (62) schrijft volgend jaar het Kinderboekenweekgeschenk. Het jaarlijkse bijbehorende prentenboek wordt gemaakt door Mark Janssen, meldt organisator Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). De 67e editie van de Kinderboekenweek staat in het teken van 'Worden wat je wil'.
Deel bericht

Lerarentekort in Amsterdam is met 20 procent gedaald

18.11.20
Het lerarentekort in het Amsterdamse basisonderwijs is in een jaar tijd gedaald met 20 procent. De tekorten zijn bovendien gelijkmatiger verdeeld over de scholen en de stadsdelen, schrijft onderwijswethouder Marjolein Moorman in een brief aan de gemeenteraad. “Dat is mooi, maar het moet beter.”
Deel bericht

Dit LED-lampje geeft aan wanneer de ramen en deuren in de klas even open moeten

18.11.20
Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is goede ventilatie heel belangrijk. Zeker in ruimtes waarin veel mensen samenkomen, zoals klaslokalen. Op het Marnix Gymnasium in Rotterdam hangt een nieuw foefje aan de muur: een speciaal kastje met een led-lampje in de kleuren van een stoplicht om de luchtkwaliteit in een ruimte aan te geven.
Deel bericht

Meerderheid Kamer wil einde aan ouderverklaringen afwijzing homoseksualiteit

18.11.20
Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde vanmiddag voor een motie om met spoed een einde te maken aan de verklaringen die sommige scholen vragen ouders te tekenen, waarin zij homoseksualiteit afwijzen. Ook vindt een meerderheid van de Kamer dat leerlingen die de grondslag van een school respe...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)