Leerdoelen formuleren (poster)

24.06.21
Op steeds meer scholen wordt gewerkt vanuit leerdoelen. Leerdoelen verscherpen het lesontwerp en zorgen daardoor vaak voor krachtiger leren. Toch blijkt het vaak best een opgave om leerdoelen effectief toe te passen in de praktijk. Dat begint met het juist formuleren er van, want hoe doe je dat? In dit artikel enkele handvatten én een poster.
Deel bericht

Gezocht: leraren begrijpend lezen

24.06.21
Veel kinderen hebben moeite met het begrijpen van teksten en vinden begrijpend lezen niet leuk. Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam onderzoeken we, rond Nieuwsbegrip als casus, hoe we leerlingen meer kunnen motiveren voor begrijpend lezen.
Deel bericht

Opvoedvraag | Moet je als ouder mee op schoolkamp, als je kind anders niet durft?

24.06.21
Het leek er even op alsof het probleem zich dit jaar vanzelf zou oplossen, omdat schoolkampen vanwege de coronamaatregelen officieel afgeraden worden. Maar de basisschool van deze twaalfjarige jongen kan melden dat ze ‘gelukkig’ toch gewoon drie dagen naar Zeewolde gaan dit jaar.
Deel bericht

Rondgang | Is onderwijs echt de grote gelijkmaker?

24.06.21
Door de lockdowns werd de functie van onderwijs als grote gelijkmaker goed zichtbaar. In de periode dat de scholen gesloten waren, nam de ongelijkheid in leerontwikkeling toe. Zorgt onderwijs voor meer gelijkheid? We vroegen het aan onderwijsdeskundigen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)