Viroloog Steven Van Gucht verwacht nieuwe besmettingsgolf in het najaar

31.08.21
‘Een nieuwe besmettingsgolf zullen we dit najaar niet kunnen vermijden’, zei viroloog Steven Van Gucht op de eerste persconferentie van het Crisiscentrum na de zomerpauze. ‘Aangepast gedrag kan ervoor zorgen dat we de golfjes afvlakken en hoge pieken vermijden, zeker voor de ziekenhuizen.’
Deel bericht

Moeilijke schoolstart in Duits overstromingsgebied

31.08.21
In het overstromingsgebied in Rijnland-Palts beginnen deze maandag de scholen. De getroffen scholen in Noordrijn-Westfalen zijn al eerder begonnen, op 17 augustus. Van een normale start in het nieuwe schooljaar is geen sprake, zes weken na de overstromingen. Tientallen scholen zijn niet of nauwelijks bruikbaar.
Deel bericht

Vlaamse christelijke onderwijsbond zet speciale technologie in om leraarskamer virusvrij te maken

31.08.21
De christelijke onderwijsbond COC start proefprojecten in vijf provincies om de leraarskamer virusvrij te maken. Daartoe wordt een speciale technologie ingezet die alle virussen vernietigt. De onderwijsbond wil op die manier van de leraarskamer opnieuw een veilige plek voor leraren maken.
Deel bericht

Aantal brede scholen neemt toe, deze hoogleraar legt uit waarom dat een goede ontwikkeling is

31.08.21
Brede scholen schieten al jaren als paddenstoelen uit de grond. Zeeland telt er nu tien, met de Brede School Tholen als nieuwste aanwinst. En de komende jaren komen er nog eens vier bij. Sowieso zie je dat het bij de meeste grote verbouwingen of nieuwbouwprojecten in het basisonderwijs om brede scholen gaat.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)