Week van Lezen en Schrijven: 6 – 12 september

02.09.21
Tyrell Malacia is dit jaar de speciale ambassadeur voor de Week van Lezen en Schrijven. De 22-jarige talentvolle verdediger van Feyenoord, sinds kort ook bij de selectie voor het Nederlands Elftal, wordt daarmee het gezicht van deze jaarlijkse themaweek. Van maandag 6 tot en met zondag 12 september vinden er door het hele land activiteiten plaats om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen.
Deel bericht

Scholen maken zich op voor nieuw schooljaar mét mondkapjes: ‘Als je ouders niet betrekt, gaan ze steigeren’

02.09.21
De Brabantse scholen openen maandag hun deuren. Maar hoe ziet een coronaschooljaar eruit?
Deel bericht

Dezelfde schoolpoort, maar andere regels: "Onze leerlingen moeten een mondmasker dragen, de Franstalige niet"

02.09.21
In Brussel moeten alle leerlingen vanaf het vijfde leerjaar van de basisschool een mondmasker dragen. Tenminste toch in de Nederlandstalige scholen, want de Franstalige scholen hebben hun maatregelen iets meer versoepeld.
Deel bericht

Basisscholen in Enschede krijgen eigen bieb: "Meer plezier in lezen en minder laaggeletterdheid"

02.09.21
De leesvaardigheid, maar vooral ook het leesplezier van jonge kinderen in Enschede moet omhoog. Dus trekt de bibliotheek de basisscholen in. Vanaf dit schooljaar krijgen achttien scholen een echte 'bieb' in hun gebouw.
Deel bericht

Chinese kinderen krijgen les in gedachtegoed Xi

02.09.21
Het nieuwe schooljaar start woensdag in China met een vernieuwd landelijk curriculum waarin het gedachtegoed van president Xi Jinping is opgenomen. Chinese kinderen kregen al nationalistisch en politiek georiënteerde lessen, maar die waren minder gericht op de denkbeelden en ideeën van Xi.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)