Akkoord over loonsverhoging op basisscholen

11.10.21
Alle medewerkers in het primair onderwijs krijgen een loonsverhoging van 2,25 procent. Ook wordt hun eindejaarsuitkering eenmalig verhoogd van 6,3 naar 6,5 procent. Dat is het resultaat van onderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers. De loonsverhoging wordt met terugwerkende kracht, vanaf 1 januari 2021, uitbetaald.
Deel bericht

Facebook neemt maatregelen om tieners te beschermen, critici niet overtuigd

11.10.21
In reactie op de beschuldigingen tegen Facebook dat zijn platforms schadelijk zijn voor kinderen, komt het bedrijf met maatregelen. Een reeks nieuwe functies is volgens het bedrijf gericht op het welzijn van tieners. Maar details over de plannen ontbreken en experts denken dat de maatregelen weinig verschil zullen maken.
Deel bericht

Squid Game nagespeeld op de basisschool: ‘Ouders realiseren zich niet wat de impact is’

11.10.21
De Zuid-Koreaanse Netflixserie Squid Game staat al weken op nummer één in de lijst met best bekeken series. Ook onder basisschoolleerlingen is de serie - eigenlijk voor 16 jaar en ouder - razend populair, vaak tot groot ongenoegen van ouders en leerkrachten. ,,Ik vraag me af ouders zich realiseren wat de impact kan zijn.”
Deel bericht

‘Mama, ik wil leren programmeren’

11.10.21
‘Mama of papa, ik wil leren programmeren’: als je kind dit vraagt, weet je misschien niet wat te doen. Zelf ben je geen grote computerkenner en op school kun je ook niet altijd terecht. Toch is programmeren helemaal niet eng en je kunt je kind er prima mee helpen.
Deel bericht

'Schoolboekencensuur is ‘absurd’

11.10.21
Kamerleden willen met de minister van Onderwijs in debat over het kuisen van schoolboeken. De minister zegt: daar ga ik niet over.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)