Blog | De vicieuze cirkel van verantwoordelijkheid

14.10.21
Irene zit sinds een week na de zomervakantie ziek thuis, overspannen. Haar directeur had haar vanmiddag gebeld met de vraag wanneer ze weer aan de slag dacht te kunnen. Ze hadden namelijk nog steeds geen invaller voor haar groep gevonden…
Deel bericht

Campagne helpt kinderen met een beperking meespelen

14.10.21
Alle kennis en ervaring over ‘onbeperkt spelen’ verzameld op één website Negen op de tien speelplekken zijn niet klaar voor kinderen met een beperking. Terwijl spelen juist...
Deel bericht

Midden-Groningen viert succes scholenprogramma met opening Zuiderkroon

14.10.21
In Midden-Groningen schieten de grote multifunctionele schoolgebouwen als paddenstoelen uit de grond. Kindcentrum De Zuiderkroon in Hoogezand is de zevende in korte tijd. In het gebouw zitten 450 leerlingen die gebruik kunnen maken van een eigen keuken, technieklokaal en een dubbele gymzaal voorzien van de nieuwste snufjes zoals een digitale speelwand.
Deel bericht

Opinie | De vrijheid van onderwijs heeft de verschillen in Nederland alleen maar vergroot

14.10.21
Thorbecke was tegen, maar de vrijheid om eigen scholen te stichten kwam er toch. De historie laat zien dat dit de verschillen tussen groepen alleen maar heeft aangewakkerd, aldus Carel Verhoef.
Deel bericht

Raad van State zet streep door aanvraag islamitische Al Amana-school in Veenendaal, school doet nieuwe poging

14.10.21
De Raad van State heeft besloten dat de gemeente Veenendaal niet hoeft mee te werken aan de vestiging van een islamitische basisschool in Veenendaal. Er waren meerdere aanvragen van de Stichting Al Amana Scholen bij de gemeente ingediend om een islamitische basisschool op te nemen in het plan voor scholen in de periode 2021-2023.
Deel bericht

Een bikinitopje verandert in een sok: is het bezwaarlijk dat lesmateriaal wordt gecensureerd?

14.10.21
Is het problematisch dat educatie uitgeverijen op verzoek van reformatorische christenen de lesboeken kuisen? Het Filosofisch elftal van Trouw is er verdeeld over.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)