Cao-akkoord voor primair onderwijs 2021 ondertekend

02.11.21
De PO-Raad en de vakbonden hebben op 2 november 2021 het cao-akkoord voor primair onderwijs voor 2021 ondertekend. De achterbannen hebben ingestemd met het onderhandelaarsakkoord dat op 11 oktober was gesloten. 
Deel bericht

Houd alvast vrij! 13 april en 11 mei Staat van het Onderwijs 2022

02.11.21
Rond lunchtijd op woensdag 13 april 2022 presenteert inspecteur-generaal van het Onderwijs Alida Oppers de publicatie De Staat van het Onderwijs 2022. Net als afgelopen jaar is er de daaropvolgende weken gelegenheid voor het onderwijsveld om onderling in gesprek te gaan over de uitkomsten en ontwikk...
Deel bericht

Opinie | Betrek taalkundigen en anderen bij nieuwe termen voor minderheden

02.11.21
Op dit moment worden we bedolven onder een ratjetoe van nieuwe termen die door verschillende groepen wordt aangedragen. Een groot deel daarvan bestaat uit onvertaald, dan wel klakkeloos vertaald Engels. Dat is slecht voor het basisonderwijs.
Deel bericht

Eerste luchtfilters geplaatst op basisscholen Staphorst

02.11.21
In Staphorst is vanochtend letterlijk schone lucht in een van de basisscholen bezorgd. Alle tien basisscholen in de gemeente krijgen luchtzuiveringszuilen die zorgen voor een fris en schoon binnenklimaat om coronabesmettingen zoveel mogelijk tegen te gaan. De eerste vijftien van in totaal 250 stuks zijn in de lokalen van de Koning Willem-Alexanderschool geplaatst.
Deel bericht

Update: coronamaatregelen in het onderwijs

02.11.21
Er was weer een persconferentie en werd er kort gesproken over de coronamaatregelen in het onderwijs. Het OMT en het kabinet vinden het belangrijk dat het onderwijs zo lang mogelijk de ruimte krijgt die er nu is. Voor het funderend onderwijs zijn er geen veranderingen in de maatregelen.
Deel bericht

Vijftig nieuwe scholen maken kans op financiering

02.11.21
Van de 102 initiatieven om nieuwe scholen te stichten, heeft ruim de helft een aanvraag ingediend om voor bekostiging in aanmerking te komen. Het gaat om 40 basisscholen en 16 middelbare scholen, waarvan één in Caribisch Nederland. Dit blijkt uit de brief die demissionair onderwijsminister Arie Slob vandaag naar de Tweede Kamer stuurde.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)