Vaccineren van kinderen start eind januari

07.01.22
Vanaf eind januari kunnen kinderen van 5 tot en met 11 jaar een coronavaccinatie krijgen, meldt het RIVM. Ouders krijgen tussen 18 en 22 januari een brief met een telefoonnummer dat ze kunnen bellen voor het maken van een afspraak.
Deel bericht

Zo moeten leerlingen en leerkrachten maandag weer veilig naar school kunnen

07.01.22
Maandag gaan de basis- en middelbare scholen en buitenschoolse opvang weer open. Het OMT denkt dat het aantal besmettingen hierdoor weer zal oplopen, maar verwacht dat de druk op de ziekenhuizen beperkt blijft. De deskundigen vinden de heropening daarom verantwoord. Dit is hoe het onderwijs weer veilig open kan.
Deel bericht

Kinderen kunnen zelf opdrachten doen via digitale Droomboom uit Epe

07.01.22
Het nieuwe talentenplatform Droomboom staat sinds enkele weken online. Dit is een concept van Sabrina Zwarts-Bol uit Epe, voormalig lerares en directeur van een Jenaplan-basisschool. De Droomboom biedt om de week nieuwe activiteiten waarmee kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar zelf aan de slag kunnen. Dat doen ze met materialen die in en rond het huis te vinden zijn.
Deel bericht

Op slecht geventileerde scholen moeten extra ramen open: 'Je vraagt kinderen hun jas aan te houden’

07.01.22
Terwijl maandag veel scholen weer open mogen, weet het ministerie van Onderwijs niet welke van deze over goede ventilatie of juist niet beschikken.
Deel bericht

Onderzoek: kwart basisscholen heeft te maken met verspreiden naaktfoto’s

07.01.22
Een op de vier basisscholen heeft te maken met het ongewenst verspreiden van digitale naaktfoto’s van leerlingen, blijkt uit onderzoek van het journalistieke platform Pointer (KRO-NCRV) en DUO Onderwijsonderzoek & Advies.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)