Na bijna twee jaar gaan miljoenen leerlingen in Uganda weer voor het eerst naar school

10.01.22
Blij is ze, maar ook een beetje zenuwachtig, vertelt de 27-jarige lerares Harriet Asagiu uit Kampala aan de telefoon. Na al die tijd is het deze ochtend wat onwennig, voor ouders, leerlingen en onderwijzers. Er is opluchting, maar ook spanning. Bij Asagiu vooral over de grootste vraag deze week: hoeveel kinderen komen er terug naar school?
Deel bericht

Dennis Wiersma moet van Leven Lang Ontwikkelen een succes maken

10.01.22
Dennis Wiersma, de nieuwe minister voor Primair- en Voortgezet Onderwijs, wordt ook verantwoordelijk voor Leven Lang Ontwikkelen. Een agenda waar de Vereniging Hogescholen en de Universiteiten van Nederland de komende periode grote doorbraken willen realiseren. Zo hebben de koepels bij het Groeifonds een grote aanvraag voor Leven Lang Ontwikkelen ingediend.
Deel bericht

De scholen zijn weer open dus het geregel begint weer: mondkapjes, samengestelde klassen en veel zelftesten

10.01.22
Jopie de Bruin is de directrice van Jenaplanbasisschool Jeanne d’Arc in Tilburg. Ze was vanmorgen alweer ‘volop creatief in de weer’. Jeanne d’Arc heeft vijf samengestelde klassen van meerdere groepen.
Deel bericht

Aanscherping quarantaineregels onderwijspersonneel

10.01.22
Na overleg tussen het RIVM en het ministerie van OCW zijn de quarantaineregels voor onderwijspersoneel en leerlingen aangescherpt. Wat betekent dit in de praktijk?
Deel bericht

Scholen weer open, maar 'regie bij aanpak ventilatie ontbreekt'

10.01.22
De basisscholen en middelbare scholen gaan vandaag weer open. Maar op meer dan een kwart van de scholen is de ventilatie nog niet op orde, bleek onlangs uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Onderwijs. Terwijl ventileren helpt om de verspreiding van het coronavirus via aerosolen te beperken, zegt het RIVM.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)