'Dramatisch', zo noemt minister Dennis Wiersma van Basis- en Voortgezet Onderwijs het effect van de quarantaineregels op scholen

21.01.22
Volgens de minister staan 'halve scholen leeg' wanneer de hele klas bij drie besmettingen naar huis moet. De minister heeft het OMT om advies gevraagd hoe de regels aangepast kunnen worden, zodat leerlingen zoveel mogelijk naar school kunnen.
Deel bericht

Minister: nu geen reden om geldkraan joodse Cheiderschool dicht te draaien

21.01.22
De joods-orthodoxe Cheiderschool in Amsterdam hoeft voorlopig niet te vrezen voor haar subsidie. Na jaren van gedoe heeft het bestuur genoeg voortgang geboekt met de ‘herstelopdrachten’ die de onderwijsinspectie aan de school had gegeven.
Deel bericht

Instagram en Snapchat aangeklaagd na zelfmoord Selena (11) in VS

21.01.22
Instagram en Snapchat zijn in de Verenigde Staten aangeklaagd door de moeder van een meisje dat op 11-jarige leeftijd zelfmoord pleegde. Selena Rodriguez zou twee jaar lang extreem verslaafd zijn geweest aan de sociale media en dat zou ertoe geleid hebben dat ze haar eigen leven nam.
Deel bericht

In Rotterdam weten ze hoe je kansenongelijkheid bestrijdt: met taalles op de basisschool

21.01.22
Op basisschool de Catamaran in Rotterdam-Lombardijen zitten leerlingen van 56 nationaliteiten. Onderwijs geven begint hier met het leren van de Nederlandse taal.
Deel bericht

Zorgen om quarantaineregels basisscholen

21.01.22
Al drie Amsterdamse basisscholen zijn volledig overgestapt naar online onderwijs en het aantal klassen dat in quarantaine zit, blijft toenemen. Maar dat komt volgens sommige betrokkenen vooral door de huidige quarantaineregels. Jojanneke Holtrust pleit voor versoepeling: "Dit raakt een generatie die hier helemaal niet ziek van wordt."
Deel bericht

Opinie | Zo gaan we schoolsluitingen in toekomst voorkomen

21.01.22
Goede ventilatie van klaslokalen, boosterprikken voor docenten en verlengde schoolvakanties zijn dé manier om in 2022 herhaalde schoolsluitingen te voorkomen.
Deel bericht

Coronavirus: OMT bespreekt quarantaineregels onderwijs

21.01.22
Op vrijdag komt het Outbreak Management Team (OMT) bij elkaar om de quarantaineregels voor het onderwijs te bespreken. De sector hoopt dat er ruimte is voor versoepelingen van de richtlijnen. Op het moment is het nog zo dat een hele klas naar huis moet als er drie of meer leerlingen besmet zijn. "Soms gaan nu 25 leerlingen naar huis die geen klachten hebben", zegt een vertegenwoordiger van de VO-raad ...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)