OMT adviseert afschaffen quarantaine voor kinderen zonder klachten

24.01.22
Kinderen tot en met twaalf jaar hoeven niet meer in quarantaine als zij geen klachten hebben, adviseert het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet. Zij krijgen wel het advies dagelijks een zelftest te doen.
Deel bericht

Nieuwe noodkreet om quarantaineregels in Vlaamse scholen aan te passen

24.01.22
Omdat soms al volledige scholen de deuren moeten sluiten en omdat vele scholen het praktisch niet meer redden om goed les te geven, vraagt de Vlaamse onderwijssector nog eens met aandrang om de quarantaineregels aan te passen.
Deel bericht

Kabinet haalt land van lockdown-slot. Aan de quarantaineregels voor scholen gaat waarschijnlijk nog gesleuteld worden

24.01.22
Het kabinet maakt grotendeels een einde aan de harde lockdown. Horeca, cultuur, evenementen en stadions mogen weer open tot 22.00 uur ‘s avonds. Wel komt er een maximum aan het aantal bezoekers en moet er gewerkt worden met de coronapas (3G). De versoepelingen moeten woensdag ingaan, bevestigen Haagse bronnen.
Deel bericht

55 scholen krijgen het predicaat Excellente School

24.01.22
Vandaag hebben 55 scholen en schoolsoorten voor primair, voortgezet en speciaal onderwijs het predicaat Excellente School 2021/2022-2024/2025 gekregen. Het predicaat is een erkenning voor scholen (of schoolsoorten) die onderwijs bieden van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheiden van andere g...
Deel bericht

WHO: einde pandemie in Europa mogelijk in zicht

24.01.22
"Het is mogelijk dat de regio zich in de richting van een pandemisch eindspel beweegt." Dat zegt de Belg Hans Kluge van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over de coronapandemie in Europa.
Deel bericht

Unicef slaat alarm over schoolsluitingen, 'kansenongelijkheid weer groter'

24.01.22
Gesloten scholen vanwege corona leiden wereldwijd tot grote leerachterstanden en mentale problemen bij kinderen, zegt Unicef. Volgens de VN-kinderrechtenorganisatie moeten scholen zo snel mogelijk weer open en moeten leerlingen intensief begeleid worden om de achterstanden in te halen.
Deel bericht

Versoepeling op komst na week van noodkreten

24.01.22
Het OMT adviseert het kabinet de samenleving verder open te gooien. Versoepelingen voor horeca, cultuur en het onderwijs lijken waarschijnlijk.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)