De grens is bereikt voor kinderen in de noodopvang

09.05.22
De situatie voor kinderen in de noodopvang is onhoudbaar. De aanhoudende crisis is schadelijk voor de ontwikkeling van de meer dan 2000 kinderen die daar wonen.
Deel bericht

Als een kind uit huis wordt geplaatst, biedt de wet ouders weinig bescherming

09.05.22
Kinderrechters kunnen onvoldoende controleren of uithuisplaatsing van een kind noodzakelijk is. Ook hebben zij er onvoldoende grip op of er door jeugdzorg adequaat gewerkt wordt aan gezinshereniging. Wetenschappers sluiten bovendien niet uit dat uithuisplaatsing als gevolg van financiële problemen op basis van de huidige wet wel degelijk mogelijk is, wat toeslagenouders al vreesden.
Deel bericht

Kinderjury 2022: dit zijn volgens kinderen de zes leukste kinderboeken

09.05.22
Tijdens de Kinderjury Stemweken heeft een recordaantal kinderen gestemd op hun favoriete boek van 2021. Precies 52.448 kinderen maakten gebruiken van hun stemrecht. Zes boeken – drie in de categorie 6 t/m 9 jaar en drie in de categorie 10 t/m 12 jaar – maken nu kans om de Kinderjury te winnen, de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken.
Deel bericht

Zeker 38 Oekraïense leraren doen aanvraag om op Nederlandse school te werken

09.05.22
Tot nu toe hebben 38 Oekraïense leraren een aanvraag gedaan om als leerkracht aan de slag te gaan op een Nederlandse school. Daarvan zijn twee aanvragen inmiddels goedgekeurd, blijkt uit cijfers van het ministerie van Onderwijs die zijn opgevraagd door NU.nl.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)