Nog meer kinderen toeslagenaffaire uit huis geplaatst

11.05.22
Sinds 2015 zijn er 1675 kinderen uithuisgeplaatst van ouders die gedupeerd zijn in de toeslagenaffaire. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) na een nieuw onderzoek. Tot nu toe werd ervan uitgegaan dat 1115 kinderen in pleeggezinnen of een instelling zijn geplaatst, maar dat aantal blijkt dus hoger. Van de 1675 uithuisgeplaatste kinderen woonden er eind vorig jaar 555 nog steeds niet thuis.
Deel bericht

Meld je vóór 16 mei aan: het Voorloperstraject Rijke Schooldag

11.05.22
In het coalitieakkoord van het huidige kabinet is de rijke schooldag geïntroduceerd. Om de coalitieplannen tot een succes te maken, start de Gelijke Kansen Alliantie van het ministerie van OCW met een Voorloperstraject. Voorlopers die aan de voorwaarden voldoen, kunnen zich uiterlijk 15 mei melden bij de GKA, waarna 45 organisaties worden geselecteerd.
Deel bericht

Koningin Máxima trommelt tijdens workshop over muziekonderwijs

11.05.22
Koningin Máxima was dinsdag aanwezig bij de werkconferentie Méér Muziek in Mijn Klas op Paleis Noordeinde. Samen met minister Dennis Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) en staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) volgde ze workshops om muziek in het onderwijs te verwerken.
Deel bericht

Ongelijke start voor jonge kinderen: actief leven buiten school leidt tot betere cijfers

11.05.22
Basisschoolkinderen die ook buiten school activiteiten ondernemen, zoals sporten, naar het theater of op muziekles, doen het veel beter op school dan kinderen die geen toegang hebben tot zulke ‘hulpbronnen’.
Deel bericht

Salarisverhoging basisonderwijs niet genoeg: ‘Docenten willen niet komende 40 jaar dezelfde plaat afspelen’

11.05.22
Leerkrachten in het basisonderwijs gaan de komende jaren meer verdienen. Het gelijktrekken van de lonen in het primair en voortgezet onderwijs is de eerste stap in het aantrekkelijker maken van de sector. Maar wat verdient een leerkracht eigenlijk? En is het genoeg om de personeelstekorten op te lossen?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)