Kinderen met TOS: ‘Het komt niet door te weinig voorlezen of praten met je kind’

25.05.22
Ongeveer 5 procent van de kinderen heeft vermoedelijk een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Bij kinderen met TOS verloopt de taal- en spraakontwikkeling anders. Vaak heeft dit tot gevolg dat kinderen ook te maken krijgen met andere cognitieve uitdagingen of beperkingen. Wat maakt TOS zo complex en wat kun je als ouder doen?
Deel bericht

Minister Dennis Wiersma van onderwijs bezoekt Caribisch Nederland

25.05.22
Minister Dennis Wiersma brengt een kennismakingsbezoek aan Saba, Sint Eustatius en Bonaire van 29 mei tot en met 4 juni a.s.
Deel bericht

Onderwijsraad wil strakker toezicht op scholen

25.05.22
Het onderwijstoezicht moet strakker. De overheid dient daarom duidelijke en meetbare doelen op te stellen waaraan het onderwijs moet voldoen. En onderwijsinspecteurs gaan veel vaker in de klas kijken hoe het staat met de kwaliteit van het onderwijs.
Deel bericht

Wie was de 18-jarige schutter in Texas? ‘Hij werd gepest en kocht zijn wapen in de winkel’

25.05.22
De jongen die gistermiddag lokale tijd 21 mensen doodschoot op een basisschool in Uvalde (Texas), is geïdentificeerd als de 18-jarige Salvador Ramos. Hij kwam zelf ook om het leven toen de politie ingreep. Op sociale media zou hij volgens Amerikaanse media zijn daad hebben aangekondigd.
Deel bericht

'Laat leraren en zorgpersoneel meer uren werken'

25.05.22
Om ervoor te zorgen dat er in de toekomst genoeg leraren, zorgpersoneel en defensiepersoneel zijn, moet het kabinet op korte termijn stimuleren dat werkenden meer uren gaan maken. Dat adviseren werkgevers, werknemers en deskundigen verenigd in de Sociaal-Economische Raad (SER).
Deel bericht

Aanslag Texas: 18-jarige dader handelde alleen, toedracht nog onbekend

25.05.22
Een 18-jarige scholier heeft zeker negentien kinderen en twee volwassenen doodgeschoten op een basisschool in de Texaanse plaats Uvalde. De dader is Salvador Ramos, die in Uvalde woonde. Hij is gedood door de politie.
Deel bericht

Schutter basisschool Texas was 18-jarige scholier, dodental opgelopen tot 21

25.05.22
Bij een aanslag op een basisschool in Texas zijn zeker negentien kinderen en twee volwassenen gedood. De jonge slachtoffers waren tussen 7 en 10 jaar oud.
Deel bericht

Zorgen om Oekraïense kinderen die zonder ouders naar Nederland zijn gevlucht

25.05.22
Hulporganisaties maken zich grote zorgen om alleenstaande minderjarige vluchtelingen uit Oekraïne. Anders dan alleenstaande asielzoekerskinderen uit bijvoorbeeld Syrië worden ze niet altijd geregistreerd en krijgt maar een enkeling een voogd toegewezen.
Deel bericht

De Ser weet hoe het personeelstekort kan worden opgelost, maar de politiek luistert niet

25.05.22
Wat kunnen we doen om de ongekende krapte op de arbeidsmarkt tegen te gaan? In elk geval nog eens goed in oude adviezen kijken, benadrukt de Sociaal-Economische Raad (Ser). Met eerder aangedragen oplossingen heeft de politiek veel te weinig gedaan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)