WRR en KNAW: Overheid moet anticiperen op verschillende coronascenario’s

23.05.22
Het is cruciaal dat de overheid voorbereid is op verschillende toekomstscenario’s voor het verloop van de COVID-19-pandemie, inclusief het worstcasescenario. Dit kan voorkomen dat overheid en samenleving worden overvallen en ad hoc belangrijke besluiten moeten nemen.
Deel bericht

Raad van State kritisch over wetsvoorstel onderwijs Oekraïners

23.05.22
De Raad van State heeft bezwaren tegen de manier waarop de regering door middel van mogelijke sancties scholen wil verplichten om onderwijs te organiseren voor Oekraïense leerlingen.
Deel bericht

Blog | Drongo: over meertaligheid op school en in de klas

23.05.22
De rondborstige burgemeester Bruls van Nijmegen opende het Drongo-symposium over meertaligheid in het onderwijs dat plaatsvond aan de Radboud Universiteit. In Nijmegen worden bijna 200 verschillende talen gesproken wist de burgervader ons te vertellen. Nijmegen heeft zich met Amsterdams...
Deel bericht

Waarom het lerarentekort juist in Amsterdam zo nijpend is

23.05.22
Een vierdaagse schoolweek, ouders voor de klas of maandelijks een nieuwe invaller. Amsterdamse scholen doen wat ze kunnen om het lerarentekort op te vangen, maar een structurele oplossing is er voorlopig niet. Wat zijn de gevolgen voor jonge kinderen? En waarom is het lerarentekort juist in Amsterdam zo nijpend?
Deel bericht

De winnaars van de Kinderjury-prijs 2022

23.05.22
Thomas van Grinsven & Rutger Vink hebben met hun boek De magische halsband de Kinderjury 2022 gewonnen in de leeftijdscategorie 6 tot en met 9 jaar. In de categorie 10 tot en met 12 jaar wint Kevin Hassing met Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken. De prijzen werden uitgereikt op de eerste editie van Het Grote Kinderjury Feest dat door CPNB en DPG Media is georganiseerd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)