Blog | Waarom het lerarentekort het topje van de ijsberg is

07.07.22
Door Marjolein Zwik Het lerarentekort in het basisonderwijs is groter dan van buitenaf zichtbaar is: het is een topje van een ijsberg. Er zijn gevolgen die niet direct duidelijk zijn, maar wel merkbaar en voelbaar in de dagelijkse praktijk. En dat in een beroepsgroep die nu al kampioen burn-out...
Deel bericht

Vliegende Panters-komiek Remko Vrijdag speelt Willy Wonka in musical

07.07.22
Acteur en cabaretier Remko Vrijdag gaat de hoofdrol van Willy Wonka spelen in de Nederlandse versie van de musical Charlie and the Chocolate Factory. Dat heeft de Theateralliantie donderdag bekendgemaakt. De vertaling van de liedjes is in handen van cabaretier Thomas van Luyn.
Deel bericht

Inspectie: informeer ouders helder dat ouderbijdrage vrijwillig is

07.07.22
De wet vrijwillige ouderbijdrage is afgelopen augustus aangescherpt: alle leerlingen moeten kunnen meedoen met activiteiten die de school organiseert, ook leerlingen met ouders die de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen of willen betalen. Het is belangrijk dat ouders en verzorgers weten dat de ouderbijdrage inderdaad vrijwillig is.
Deel bericht

Druk op leraren groeit, toch kiezen deze studenten voor het vak

07.07.22
In heel Noord-Holland groeit de druk op het speciaal onderwijs door een lerarentekort. Ook in het basisonderwijs is de situatie nijpend. Aannmeldingen voor de opleiding PABO blijven uit en veel studenten stoppen tussentijds. Maar wie zijn de studenten die wél kiezen voor het lerarenvak in deze tijden, en waarom?
Deel bericht

Subsidie voor scholen die ervaring hebben met nieuwkomers om kennis te delen

07.07.22
Er komt € 3 miljoen vrij voor nieuwkomersscholen en internationale schakelklassen om reguliere scholen te helpen met het geven van onderwijs aan nieuwkomers.
Deel bericht

Kind vindt cocaïne bij fietsenstalling van basisschool in Made

07.07.22
Op basisschool de Lage Weide in Made zijn woensdag twee envelopjes met cocaïne gevonden. Een kind dat op de school zit, ontdekte de drugs bij de fietsenstalling van de school aan de Julianastraat. Hij gaf de envelopjes met coke vervolgens af bij een leerkracht.
Deel bericht

‘Herzuiling’ door Wet Meer ruimte voor nieuwe scholen

07.07.22
De Wet Meer ruimte voor nieuwe scholen kan leiden tot een 'herzuiling' van het onderwijs. Dat stelt de Tilburgse hoogleraar Pieter Huisman in een artikel in Trouw over het plan van Forum voor Democratie om eigen scholen te stichten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)