Subsidieregeling verbetering basisvaardigheden

08.07.22
Minister Wiersma van Onderwijs kondigde enige tijd geleden aan dat hij wil dat scholen inzetten op de zogenoemde basisvaardigheden (rekenen, taal, burgerschap en digitale geletterdheid) en stelt nu een forse subsidie ter beschikking voor scholen die hiermee aan de slag willen gaan.
Deel bericht

Ruime meerderheid Kamer achter beter uitgebalanceerd wetsvoorstel ‘bestuurlijk instrumentarium’

08.07.22
De Tweede Kamer heeft deze week ingestemd met een wet die de minister van OCW meer ruimte geeft om in te grijpen bij schoolbesturen. De ‘uitbreiding van het bestuurlijk instrumentarium’ werd wel op een aantal punten aangepast.
Deel bericht

Meerderheid leraren pleit voor ban op smartphones in de klas

08.07.22
Een ruime meerderheid van de leraren op de basisschool en middelbare school is voor een verbod op smartphones in de klas. Een deel wil ze zelfs de school niet in, ook niet in de pauze. Ze leiden te veel af, aldus de leraren. Dat blijkt uit onderzoek van Teacher Tapp in samenwerking met Kennisnet.
Deel bericht

Provinciale bijeenkomsten Gi-Ga-Groene Kinderboekenweek Drenthe

08.07.22
Ook dit jaar organiseren IVN, K&C en de Bibliotheek inspiratiemiddagen die aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek. Tijdens de inspiratiemiddag krijg je praktische tips en inspirerende workshops om de komende Kinderboekenweek samen met je groep optimaal te beleven. Schrijver Geert Jan Roebers neemt je mee in het thema van de Kinderboekenweek 2022: Gi-Ga-Groen.
Deel bericht

Veel files verwacht door begin zomervakantie voor regio Midden

08.07.22
Voor de eerste kinderen begint vandaag de zomervakantie, en dat betekent waarschijnlijk veel drukte op de weg. Het schooljaar eindigt vrijdag in de regio Midden. Daaronder vallen heel Zuid-Holland, grote delen van Gelderland en Utrecht en delen van Flevoland en Noord-Brabant. Sommige kinderen gaan vandaag voor de laatste keer naar school, anderen hebben donderdag al de laatste schooldag gehad.
Deel bericht

Boer Boris-illustrator Philip Hopman wint Max Velthuijs-prijs

08.07.22
Illustrator Philip Hopman wint de Max Velthuijs-prijs, de oeuvreprijs voor illustratoren van Nederlandse kinderboeken die elke drie jaar wordt uitgereikt. Hopman krijgt 60.000 euro aan prijzengeld en een beeldje van Kikker, het bekendste personage van de naamgever van de prijs.
Deel bericht

Visles op school: ‘Ze moeten weg van die schermen’

08.07.22
Op een gegeven moment is er geen houden meer aan en wordt de ene na de andere vis binnengehengeld. De kinderen uit groep 7 en 8 van de Beatrix School in Harfsen vinden het prachtig en begroeten elke vangst met luide kreten. Ze zitten eens niet aan de iPad of laptop, maar zijn op ‘visles’ met vismeester Wim Langeler.
Deel bericht

Lerarentekort wordt problematischer, school moet zelfs sluiten

08.07.22
Het lerarentekort wordt steeds nijpender op Gelderse scholen. Een week geleden moest een school in Tiel zelfs besluiten de deuren te sluiten omdat vacatures niet meer konden worden gevuld. "Het tekort is zorgelijk."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)