Minister komt toch niet met afwegingskader voor online onderwijs

12.07.22
Vorig jaar deed de minister van Onderwijs een toezegging aan de Tweede Kamer dat er een afwegingskader zou worden ontwikkeld voor de inzet van digitale middelen in het onderwijs. Nu melden minister Dijkgraaf van Onderwijs en minister Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs dat het kader voor online onderwijs er toch niet komt.
Deel bericht

Rotterdamse onderwijscoalitie SchoolRijk010 een van de landelijke voorlopers Rijke Schooldag

12.07.22
Met de ‘Rijke Schooldag’ wil het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een impuls geven aan brede talentontwikkeling voor íeder kind. Ook kinderen en jongeren die op groeien in een minder kansrijke omgeving. Het Ministerie gaat met verschillende lokale coalities een driejarige samenwerking aan om deze ‘Rijke Schooldag’ duurzaam op te zetten.
Deel bericht

Nieuwe tweejarige hbo-opleiding voor werken in kinderopvang en onderwijs

12.07.22
Hoe kun jij kinderen uitdagen om zich te ontwikkelen en ze hier goed bij begeleiden? Dat leer je tijdens de nieuwe opleiding associate degree Didactisch Educatief Professional (DEP). Deze tweejarige hbo-opleiding (niveau 5) start vanaf 28 september 2022 op Hogeschool Viaa in Zwolle.
Deel bericht

Weer of geen weer, in Wissenkerke krijgen leerlingen iedere dag een uur buiten les

12.07.22
Basisschool De Vliete in Wissenkerke kreeg vandaag als eerste Zeeuwse school het certificaat voor buitenles. Dat betekent dat ze nu iedere dag één uur buiten les krijgen. Niet alleen voor biologie of gym laten ze het lokaal achter zich, maar ook voor Nederlands, geschiedenis, of taal. Volgens de school heeft het buitenonderwijs veel voordelen.
Deel bericht

Nederlandse overheid wil cyberrijbewijs beschikbaar maken voor alle basisscholen

12.07.22
De Nederlandse overheid wil het vorig jaar aangekondigde cyberrijbewijsproject beschikbaar stellen aan alle basisscholen. Het doel van het project is voorkomen dat kinderen het slachtoffer worden van cybercrime.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)