Zij-instromers met geschiktheidsverklaring verdienen lerarensalaris

13.07.22
'Zij-instromers met een geschiktheidsverklaring behoren uiteraard een aanstelling te krijgen als leraar, inclusief het salaris van een leraar, niet als onderwijsassistent.' Dat benadrukt minister Wiersma.
Deel bericht

Minister Schouten wil terugkeer schooltandarts

13.07.22
Minister Schouten pleit voor de terugkeer van de schooltandarts zodat de gebitten van alle kinderen geregeld worden gecontroleerd. Zij denkt daarbij aan de tandartsbus, die vroeger ook langs scholen ging.
Deel bericht

Onderwijs aan Oekraïense leerlingen: wettelijke uitzonderingen mogelijk en nieuwe handreiking beschikbaar

13.07.22
Op 5 juli heeft de Eerste Kamer - na de Tweede Kamer eerder - ingestemd met de wet ‘tijdelijke onderwijsvoorzieningen bij massale toestroom van ontheemden’. Deze wet is ingediend om ISK’s en reguliere scholen (po en vo) meer ruimte te geven bij het vervullen van de plotselinge taak om grote groepen leerlingen uit Oekraïne les te geven.
Deel bericht

Zij-instromers voor de klas: ‘Mijn tienjarige zoon geeft mij vaak tips’

13.07.22
Wat maakt dat mensen na een lange carrière buiten het onderwijs besluiten leraar te worden? En welke uitdagingen komen zij dan tegen? OCO gaat in gesprek met zij-instromers. In de derde aflevering van deze serie: Valesca van Waveren (44), die als illustrator de overstap maakt naar het onderwijs ...
Deel bericht

Vraag na de zomer subsidie aan voor de Rijke Schooldag

13.07.22
In het nieuwe schooljaar start minister Wiersma met het programma School & Omgeving voor het funderend onderwijs. Het programma richt zich op het verkleinen van de kansenongelijkheid in het onderwijs en de omgeving. Na de zomervakantie tot eind september kunnen scholen subsidie aanvragen voor de Rijke Schooldag, een afspraak uit het coalitieakkoord.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)